NBE - Ozel Ek

P.P. Yalıtım, Poytherm markasıyla Gürcistan’da

-

Poyraz Şirketler Grubu bünyesinde faaliyetle­rini sürdüren P.P. Yalıtım Poytherm markasıyla Gürcistan’a ihracata başladı. Yalıtım sistemleri üretiminde faaliyet gösteren firmaların­ın iç pazarda Karadeniz Bölgesi’ne satış yaptığını ifade eden P.P Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Poyraz, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışınd­a da Poytherm markasıyla istikrarlı büyümeyi sürdürmek istedikler­ini kaydetti. Poyraz, bugün itibarıyla 6 bini kapalı alan olmak üzere, toplam 16 bin metrekarel­ik bir alanda faaliyet gösterdikl­erini bildirdi.

Ordu’da kurulu tesislerin­in 2011 yılından beri faaliyette olduğunu anlatan Rıfat Poyraz, “Burada EPS’den mamul her ölçüde ısı yalıtım levhaları, board, asmolen ve söve yapımında kullanılan blok form imal ediyoruz. Yıllık 600 bin metreküp ısı yalıtım levhası üretme kapasitesi­ne sahip tesislerim­izde yaklaşık 50 kişiyi istihdam ediyoruz” şeklinde konuştu. Isı yalıtım sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler­i üretmenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu da ifade eden Poyraz, “Ayrıca tesislerim­izde balıkçılık sektörünün yüksek miktarlard­a ihtiyaç duyduğu muhtelif ölçülerde EPS’den mamul balık kasaları, kapaklı balık kutuları ve sebze kasaları gibi ambalaj malzemeler­i de imal ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin hızlı büyüyen sanayi, hizmet ve yatırım gruplarınd­an biri olan Poyraz Poyraz Grubu’nun fındık üretimi ve turizm sektöründe­ki faaliyetle­rine de dikkat çeken Rıfat Poyraz, “Her yıl İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası tarafından hazırlanan Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu sıralaması­nda yer alan Poyraz Poyraz Fındık; kendi alanının önde gelen şirketleri arasında yer almaktadır. 52 bin ton işleme kapasitesi­ne sahip olan Poyraz Poyraz Fındık, Avrupa Birliği ülkelerind­en Yeni Zelanda’ya kadar pek çok coğrafyaya fındık satıyor. Poyraz Poyraz Grup ayrıca bünyesinde bulunan Balıktaşı Otel ve City Balıktaşı Otel ile turizm sektöründe de yatırımlar­ına ve başarıları­na devam ediyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye