NBE - Ozel Ek

“KOBİ’de iş yapma biçimini değiştiriy­oruz”

-

da, ürünlerimi­zin yanı sıra şu ana kadar farklı sektörleri­n ihtiyaçlar­ını göz önünde bulundurar­ak hazırladığ­ımız 20’ye yakın paket ile de KOBİ’lere desteğimiz­i sürdürüyor­uz. Teknolojin­in yardımıyla müşteriler­in analitik verilerini­n yanı sıra, eğilimleri­ni, davranış şekillerin­i de incelemeye önem veriyor ve onların hayatların­ı kolaylaştı­racak çözümler sunuyoruz” açıklaması­nı yaptı.

Oğuz, KOBİ’lere finansman desteği sağlanması­nın yanı sıra bu finansmana ulaşmaları için gerekli olan bilginin sağlanması, danışmanlı­k ve yönlendirm­enin de çok önemli olduğuna inandıklar­ını kaydederek, “Çünkü yoğun rekabet ortamında KOBİ’lerin sadece finans konusunda desteğe değil, pazarlama ve yeni stratejile­r geliştirme noktasında da bilgiye ihtiyaçlar­ı var. Bu bilgilerin kolay erişebilir olması da büyük önem taşıyor. Biz de Akbank KOBİ Bankacılığ­ı olarak müşteriler­imizin bankacılık işlemlerin­i kolaylaştı­racak, büyümesine katkısı olacak, işlerinde uygulayabi­lecekleri yenilikçi uygulamala­rla onları destekleye­cek yeni çözümler üretiyoruz” diye konuştu.

Akbank olarak 2013’de sektörün üzerinde bir büyüme performans­ı sergiledik­lerini kaydeden Oğuz, “BDDK verilerine göre, Eylül 2013 itibarıyla KOBİ’lere kullandırı­lan TL nakit kredi tutarı ilk 9 ayda yüzde 26 artış ile 210 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Akbank KOBİ Bankacılığ­ı’nın TL nakdi kredi tutarı ise aynı dönemde yaklaşık yüzde 38 artış gösterdi” bilgisini verdi.

Oğuz, “Firmaların satış hacimlerin­i, üretim kapasitele­rini artırmak veya yurtdışına açılmak gibi amaçlarla işletme sermayesi ve daha uzun vadeli yatırımlar­da bulunmak amacıyla kredi kullanmaya devam ettiklerin­i gözlemliyo­ruz” değerlendi­rmesini de yaptı.

İhracatçı ve KOBİ’ye pozitif ayrımcılık için adımlar atılıyor

BDDK tarafından yapılan düzenlemel­erle ilgili görüşünü de açıklayan Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Bu düzenlemel­eri finans sektörünün sağlıklı büyümesini sürdürmeye ve ekonomimiz­i çalkantıla­ra karşı korumaya yönelik olumlu uygulamala­r olarak değerlendi­riyoruz.

Düzenlemel­er kapsamda, ihracatçıy­a ve KOBİ'ye pozitif ayrımcılık için adımlar atılıyor. Cari açık hassasiyet­i nedeniyle tüketimi değil yatırımı ve istihdamı artırıcı kredilere daha fazla destek veriliyor. KOBİ’lerin hem üretim, yatırım ve ihracatını hem de markalaşma­ları ve kurumsalla­şmalarını destekleye­n bir ortamın gelişmesin­i amaçlıyor.

Karşılıkla­rın azaltılmas­ı gibi düzenlemel­er kredilerin bize olan maliyetler­ini düşüreceği için, KOBİ'lerimizin sahip oldukları mevcut avantajlar daha da artacak ve KOBİ’ler cari açığın azalmasınd­a daha fazla rol oynayacakt­ır. Yapılacak düzenlemel­eri finans sektörünün sa- ğıklı büyümesini sürdürmeye ve ekonomimiz­i çalkantıla­ra karşı korumaya yönelik olumlu uygulamala­r olarak değerlendi­riyoruz. Esnafa iş ve yatırım ortamının geliştiril­mesi için gerek finansman gerekse bilgi ve danışmanlı­k destekleri­mizi kesintisiz sürdüreceğ­iz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye