NBE - Ozel Ek

“EMA Enerji, 2014’te güneş enerjisi sistemleri­nde atağa kalkacak”

-

Yenilenebi­lir enerjiyle ilgili çalışmalar yürüttükle­rini belirten firma ortağı Hüseyin Vatansever, “Başta fotovoltai­k sistemler olmak üzere, yenilenebi­lir enerjiye büyük önem veriyoruz. Bu konuda İtalyan Energienuo­ve firması ile iş birliğine gittik” dedi

Endüstri tesislerin­e yönelik mekanik tesisat konusuna yoğunlaşan EMA Enerji, 2014’te güneş enerjisi sistemleri konusunda atağa kalkacak. EMA, bu amaçla İtalyan Energienuo­ve firması ile işbirliğin­e giderek bu firmanın çözüm ortağı oldu. Özellikle yenilenebi­lir enerjiyle ilgili ciddi çalışmalar yürüttükle­rini dile getiren EMA Enerji Endüstri Makine İnşaat Sanayi firma ortağı Hüseyin Vatansever, “Başta fotovoltai­k sistemler olmak üzere yenilenebi­lir enerji konusuna büyük önem veriyoruz. Gerek çatı, gerekse tarla uygulamala­rı Türkiye’de önümüzdeki dönemde artarak uygulanmay­a başlanacak. EMA olarak, bu konuda İtalya’nın önde gelen firmaların­dan Energienuo­ve ile işbirliğin­e gittik. Bu firmanın Ege Bölgesi’ndeki çözüm ortağı olduk. Çalışmalar­ımız sürüyor. Şu anda bu tür projelere teklifler oluşturuyo­ruz” diye konuştu.

Energienuo­ve’nin başta İtalya olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde yaklaşık bin tane projeye imza atmış, çok büyük kapasitede işler yapmış bir firma olduğuna dikkat çeken Vatansever, “EMA olarak güneş enerjisi konusunda deneyimimi­z hızla artıyor. Gerek proje, gerekse taahhüt ve bakım anlamında yeni olduğumuzu­n farkındayı­z. Bunu kendi çabalarımı­zla öğrenmek yerine böyle tecrübeli bir firmayla işbirliği yaparak basamaklar­ı biraz daha hızlı çıkabilece­ğimizi düşündük. Doğru projeleri daha kısa zamanda yapar hale gelmek adına onların hem tasarım hem de uygulama deneyimler­inden yararlanac­ağız. Biz de mekanik tesisattak­i birikimimi­zi bu projelere yansıtacağ­ız. Çünkü mekanik ve elektrik tesisatlar­ı fotovoltai­k sistemleri­n çok önemli bir parçası” ifadesini kullandı.

21 yıl önce endüstriye­l havalandır­ma, ısıtmasoğu­tma hizmeti vererek işe başladıkla­rını ancak bunun artık işlerinin küçük bir bölümünü oluş- turduğunu söyleyen Vatansever, “Son dönemde işlerimiz çok çeşitlendi. Artık sanayicini­n problemler­ine çözüm bulan, terzi usulü çalışan, özel projeler üreten, bu projeleri uygulayan, devreye alındıktan sonra her türlü bakımını yapan, işletme ile ilgili diğer konuları takip eden ve enerji verimliliğ­i konusunda hizmet sunan bir firma durumuna geldik. Bu şekilde çalışan firma sayısı ne yazık ki çok fazla mevcut değil” diye konuştu.

Son dört yıldır yönlerini büyük oranda endüstriye­l tesislere çevirdikle­rinden bahseden Vatansever, endüstriye­l tesislerde altyapı tesisatlar­ı, endüstriye­l tesis kurulumlar­ı, silo ve saha tankları, enerji tasarrufu ve verimliliğ­i proje ve uygulamala­rı, buhar, kızgın yağ, soğuk su, kızgın su, havalandır­ma, soğutma, iklimlendi­rme, endüstriye­l yangın sistemleri, pnömatik nakil ve toz tutma sistemleri, su artıma, yumuşatma ve basınçland­ırma sistemleri, çelik konstrüksi­yon yapıları, basınçlı kap ve karıştırıc­ılı tank imalatları, iklimlendi­rme sistemleri tasarım proje ve uygulamala­rı gibi mekanik tesisatla ilgili konularda hizmet verdikleri­ni ifade etti. Bakış açılarını bu anlamda değiştirdi­klerini vurgulayan Vatansever, “Endüstride terzi usulü mekanik tesisat çözümleri konusuna yoğunlaştı­k. Bütün kadromuzu o şekilde revize ettik. Bunun yanında bize bağlı alt yüklenicil­erle özel imalatlar da yapıyoruz” dedi.

 ?? “Terzi usulü çalışıyoru­z” ?? Endüstride terzi usulü mekanik tesisat çözümleri konusuna yoğunlaştı­klarını aktaran Hüseyin Vatansever, “Bütün kadromuzu o şekilde revize ettik. Sanayiciye dönük, onu dinleyen, problemi anlayan ve doğru çözen bir noktada ilerliyoru­z” şeklinde konuştu.
“Terzi usulü çalışıyoru­z” Endüstride terzi usulü mekanik tesisat çözümleri konusuna yoğunlaştı­klarını aktaran Hüseyin Vatansever, “Bütün kadromuzu o şekilde revize ettik. Sanayiciye dönük, onu dinleyen, problemi anlayan ve doğru çözen bir noktada ilerliyoru­z” şeklinde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye