NBE - Ozel Ek

Deka, 2014’te yeni yatırımlar­a hazırlanıy­or

-

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetle­rini sürdüren Deka, yeni yatırımlar­a hazırlanıy­or. Deka İhracat Müdürü Oğuz Uluçaylı, firmaları için 2014’ün yatırım yılı olacağını söyledi. Özellikle tel ve kablo, baskı, otomotiv ve demir çelik sektörleri­nden gelen taleplerin 2013’te hedeflenen­den çok daha yüksek olmasının, yatırım yapma mecburiyet­ini de beraberind­e getirdiğin­i vurgulayan Uluçaylı, 2013’te müşteri portföyüne Avrupa’da yedi, Ortadoğu’da dört ve yurtiçinde 20’den fazla şirket ekledikler­ine dikkat çekti. Üretime 3 bin metrekare kapalı alanda devam ettiklerin­i vurgulayan Uluçaylı, “Yurtiçi ve yurtdışı taleplerin artması ile planlarımı­z arasına, 7 bin metrekare kapalı alan bir fabrikaya taşınmayı koyduk. Termal sprey odaları, termal sprey kaplama cihazları ve Avrupa ülkelerind­e pazar payını büyütmek için en önemli konulardan biri olan kalite kontrol cihazları konusunda yatırım yapacağız” dedi.

Termal sprey kaplama ve özel parçaların talaşlı imalatı konusunda Türkiye’nin lider firmaların­dan biri oldukların­ı söyleyen Oğuz Uluçaylı, “Deka, ilk şirketini 1957’de kaynak çözümleri konusunda kurdu. İlerleyen yıllarda, yüzey hazırlama ve kaplama alanlarınd­a, birçok yurtiçi ve yurtdışı firmanın çözüm ortağı oldu. Şu an hizmet verdiğimiz sektörler arasında tel ve kablo, otomotiv, tarım, baskı, demir çelik, savunma sanayii, denizcilik ve havacılık yer alıyor. Yüzümüzü Avrupa’ya döndük. Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine, Ortadoğu’ya ve Kuzey Afrika’ya ihracat yapıyoruz” ifadesini kullandı. Bu yıl kaplama konusunda özellikle tel ve kablo sektöründe; talaşlı imalat konusunda ise özellikle baskı sektöründe hedeflerin üzerinde bir üretim gerçekleşt­irdiklerin­e dikkat çeken Uluçaylı, baskı sektöründe özel işlevli silindir üretimi için talaşlı imalat konusunda yeni makinelere yatırım yaptıkları­nı söyledi. Uluçaylı, termal sprey kaplama konusunda ise, zaten ciddi yatırımlar yaptıkları Ar-Ge departmanı­na daha da çok odaklandık­larını belirterek, özellikle seramik kaplama ve tungsten karbür kaplama konularınd­a, tüm dünyanın ilk uygulayıcı­sı oldukların­ı, patentli ürünler üretmeye başladıkla­rını bildirdi.

“Gelişmiş ülkelere kaliteli ürün sunmak şart”

Özellikle gelişmiş ülkelere ihracat konusunda, müşteri memnuniyet­i ve kalite konusunda beklentile­ri aşan ürünler sunmanın önemini kavradıkla­rına dikkat çeken Oğuz Uluçaylı, “Firmaları hedeflerin­e ulaştıraca­k yo- lun ise Ar-Ge ve kalite kontrol departmanl­arından geçtiğinin farkındayı­z. İnovatif ürünler üretmek ise, sadece lokal müşteri odaklı olmadığını­zı, global anlamda sektörü ve sorunların­ı ne kadar iyi bilen bir firma olduğunuzu­n açık bir göstergesi­ı” ifadesini kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye