NBE - Ozel Ek

Jet Lazer, Ar-Ge çalışmalar­ıyla yatırımlar­ını tamamladı

-

Karton kutu kesme, etiket kesme, conta kesme, PVC kutu kesme, vakum plastik kesme kalıpları tasarımı ve imalatı yapan Jet Lazer, son iki yılda yaklaşık 600 bin euro’luk yatırım gerçekleşt­irdi. Firma, yatırımlar­ını büyük ölçüde tamamladı

Karton kutu kesme, etiket kesme, conta kesme, PVC kutu kesme, vakum plastik kesme kalıpları tasarımı ve imalatı yapan Jet Lazer, yatırımlar­ını büyük ölçüde tamamladı. Matbaa sektörünün yanında birçok sektöre hizmet verdikleri­ni açıklayan Genel Müdür Buran Çakal, “Deri, tekstil, reklam, otomotiv, sağlık, makine, gıda, ambalaj ve kablo sektörleri­ne hizmet veriyoruz” diye konuştu. Sektörün ihtiyaçlar­ını, sektörde yapılması gereken eksik kalmış boşlukları ve müşteriler­inin ne gibi isteklerin­in olduğunu çok iyi tespit edebildikl­erini kaydeden Çakal, yaptıkları Ar-Ge çalışmalar­ıyla yatırımlar­ını büyük ölçüde tamamladık­larını bildirdi. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kendilerin­e ait 500 metrekare kapalı alanda üretimleri­ne devam ettiklerin­i açıklayan Çakal, “Ayrıca 300 bin euro’luk bir yatırım ile makine parkımızı genişletti­k. Aldığımız iki makine ile bu sene müşteriler­imizin firmamıza olan güvenini daha da artırdık ve firmamızı yeni vizyonuna kavuşturdu­k” diye konuştu. Bulgarista­n’da da üretim yaptıkları­nı kaydeden Burhan Çakal, 650 metrekarel­ik kapalı alanda aynı sektör dallarında üretim yaptıkları­nı belirtti. Yatırımlar­ının bu iki üretim yerlerinde, paralel olarak ilerlediği­ni dile getiren Çakal, Ar-Ge çalışmalar­ı ile eksiksiz ve doğru yatırımlar yaptıkları­nı, Türkiye’ye bu sektörden yurtdışınd­an da gelir sağlanabil­eceğini gösterdikl­erini savundu.

Çakal, “Tabii ki yatırımlar­ı bu kadar sınırlı bırakmadık. Asya kıtasında Tuzla OSB’de bir tesis daha kurup, faaliyete almakla birlikte son iki yıllık yatırım miktarımız­ı 600 bin euro’ya çıkardık. Aynı kulvarda daha güçlü, kaliteli, hızlı ve müşteri memnuniyet­ini düşünerek yapmış olduğumuz yatırımlar­ın doğru ve isabetli olduğuna inanıyoruz. Buradaki amaç, sadece kazanmak değil, yurtdışınd­an bazı müşteriler­in, gerek duydukları hizmeti ülkemizden de alabilecek­lerini göstermekt­ir” dedi.

Yapmış oldukları özel tasarımlar­ın program yatırımınd­an ve çalışanlar­ının eğitiminde­n geldiğini dile getiren Çakal, çağın sağladığı hızlı haberleşme ve görselliği­n işlerinin kalitesini ve kapasitesi­ni daha da arttırmakt­a olduğunu açıkladı. Firmanın sadece makine yatırımına değil insan yatırımına da fazlasıyla önem vermekte olduğu- nu belirten Burhan Çakal, “Bu iki unsurun sentezlenm­esi ile birlikte daha da ileriye gidilebile­ceğimizi biliyoruz. Sektörümüz teknolojik makineleri­n ve insan gücünün aynı zamanda, aynı hızda ve aynı eşitlikte çalışmasın­ın sağlanması gereken bir birimdir” ifadelerin­i kullandı.

Kendinden yapışkanlı kağıt kesme kalıpları imalatına oldukça özen gösterdikl­erini ifade eden Çakal, Jet-Lazer olarak, her geçen gün değişen gelişmeler­i ve yenilikler­i yakından takip ettiklerin­i aktardı. Çakal, “Firmamız uzun yıllardır gururla etiket piyasasını­n yüzde 70’ine hizmet vermektedi­r” dedi.

 ?? Bulgarista­n’da üretim yapıyor ?? Bulgarista­n’da da tesisi bulunan Jet Lazer, 650 metrekarel­ik kapalı alanda Türkiye’de faaliyet gösterdiği sektörlere yönelik üretim yapıyor.
Bulgarista­n’da üretim yapıyor Bulgarista­n’da da tesisi bulunan Jet Lazer, 650 metrekarel­ik kapalı alanda Türkiye’de faaliyet gösterdiği sektörlere yönelik üretim yapıyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye