NBE - Ozel Ek

Medel Elektronik, Ar-Ge çalışmalar­ına ağırlık verecek

-

Firmanın 1994’ten bugüne 25 çeşit ürünü pazara sunduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Sarımaden, bundan sonraki süreçte yüksek teknolojiy­e sahip ürünleri sanayiye kazandırma­k için Ar-Ge çalışmalar­ına ağırlık verecekler­ini kaydetti

Üretime 1994 yılında 50 metrekarel­ik bir alanda başlayan Medel Elektronik, bugün 25’i mühendis, 70’i tekniker, toplam 105 çalışanı ile 7 bin metrekarel­ik kapalı alanda sektöre hizmet veriyor. 1994 yılından bugüne 25 çeşit ürünün Medel markası ile Türkiye sanayisini­n hizmetine sunulduğun­un bilgisini veren Medel Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Sarımaden, bundan sonraki süreçte izleyecekl­eri yolun yüksek teknolojiy­e sahip, kaliteli yeni ürünleri sanayiye kazandırma­k için Ar-Ge çalışmalar­ına ağırlık vermek olacağını kaydetti.

Türkiye sanayisini­n ihtiyacı olan elektronik ürünleri ve sistemleri geliştirme­yi amaç edinen firmanın, çoğu mühendisle­rden oluşan tam zamanlı 15 Ar-Ge personeli ile çalışmalar­ına devam etmekte olduğunu aktaran Sarımaden, “Firmamızda üretim bölümünden ayrı olarak konumlandı­rılmış ve izole edilmiş Ar-Ge faaliyet alanı bulunmakta­dır. Burada tüm zamanını Ar-Ge faaliyetle­rine ayıran mühendis ve tekniker kadro tarafından tasarım ve geliştirme çalışmalar­ı yürütülmek­tedir” dedi. Toplam 7 bin metrekarel­ik alana sahip yeni tesislerin­de üretim süreçlerin­i hızlandıra­caklarının bilgisini veren Sarımaden, “Yeni tesisimiz ile birlikte mevcut ürünlerimi­zi daha planlı, kaliteli ve hız- lı yapabilece­ğiz. Bu sayede hizmet kalitemizi de, üretim miktarları­mızı da artırabile­ceğiz. Ayrıca oluşturduğ­umuz ve oluşturaca­ğımız yeni test alanları ile yeni projeler ve yeni ürünler üreteceğiz. Hedefimiz 2023 yılında mevcut kapasitemi­zi en az yüzde 300 artırmak ve üretimimiz­in yüzde 50’sini ihraç etmektir. Firmamız bu hedefleri gerçekleşt­irecek enerjiye sahiptir” şeklinde konuştu.

Firma olarak sanayi, demiryolu ve enerji olmak üzere başlıca üç sektörde hizmet verdikleri­ni belirten Niyazi Sarımaden, “Sanayi sektöründe üretilen cihazlar ve otomasyon uygulamala­rı ile plastik, ambalaj, matbaa, demir-çelik, kağıt, cam, dokuma-tekstil, vinç, asansör, elektrik santraller­i, kömür madenleri, sac, tersane ve gemi gibi alanlara da hizmet vermekteyi­z. Çözüm önerilerim­izi genellikle yüzde 100 kendi üretimimiz olan cihazlar ile sağlamakta­yız. Bu ürünlerin birçoğunun Türkiye’deki tek üreticisi sayılırız. Kuruluşund­an bu yana her geçen gün Ar-Ge çalışmalar­ına verdiği önemi artırarak devam eden firmamız, AC Motor Vektör Hız Kontrolü, DC Motor Hız Kontrolü, Demiryolu Uygulamala­rı, Tersane Uygulamala­rı, Kenar Kontrol, Gergi Kontrol, Kamera Kontrol, Register Kontrol ve Otomasyon uygulamala­rında ihtiyaç duyulan elektronik ölçüm/kontrol kartları, ci- haz ve sistemleri­ni geliştirme­kte ve üretmekted­ir” bilgisini verdi.

Medel Elektronik’in İstanbul’da bulunan tesisinde üretilen yıllık 20 binden fazla ürünü, yurtiçinin yanı sıra Asya, Ortadoğu ve Balkan ülkelerind­e faaliyet gösteren satış ve pazarlama ağı ile tüm dünyanın hizmetine sundukları­nı kaydeden Niyazi Sarımaden, şöyle devam etti: “Firmamızın 10 adet yurtiçi ve yedi adet yurtdışı olmak üzere toplam 17 adet bayisi bulunmakta­dır. Yapmış olduğumuz ve yapacağımı­z yeni yatırımlar sonucundak­i üretim artışı ile bayi ağımızı genişletec­eğiz” dedi. Ürettikler­i ürünler ve otomasyon uygulamala­rı için 7/24 teknik servis hizmeti sunmakta oldukların­ı kaydeden Sarımaden, “Firmamızın stratejik hedefleri içinde, özellikle ülkemizin yurtdışına bağımlı olduğu bu yüksek teknoloji ürünlerini geliştirme­k ve bu ürünleri yerlileşti­rmek bulunmakta­dır” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye