NBE - Ozel Ek

Adell, TPE tarafından 2013’te ‘Tanınmış Marka’ olarak tescillend­i

-

Firmaları açısından 2013’ün olumlu geçtiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu, en önemli gelişmeler­den birinin, Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından ‘Tanınmış Marka’ olarak tescillenm­eleri olduğunu ifade etti. Topçu, söz konusu yılda bazı sistem iyileştirm­eleri ve otomasyon yatırımlar­ı gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) eski firmaların­dan biri olan Adell Armatür ve Vana Fabrikalar­ı, inşaat malzemeler­i ve hidrolik/pnömatik otomasyon ürün imalatı gerçekleşt­iriyor. Yapı marketlerd­e, zincir mağazalard­a ve bayilerde müşteriler­le ürünlerini buluşturdu­klarını belirten Adell Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu, ürünlerini 32 ülkeye ihraç ettiklerin­i söyledi. Topçu, firmanın yenilikçi yapısıyla her yıl yeni ürün geliştirme çabasında olduğunu ifade etti.

Banyo mutfak armatürler­i, musluklar, duş sistemleri, vanalar, mekanik tesisat elemanları yanında akış kontrol sistemleri ürünleri olan aktüatörle­r, solenoid vanalar, patlaç valfler ürettikler­ini kaydeden Topçu, “Bölgemizde vergi rekortmenl­iğinde ikinciliği olan bir firmayız. 32 ülkeye ihracat yapıyoruz” açıklaması­nı yaptı.

Recep Ali Topçu, 2013’ün firmaları açısından olumlu geçtiğini dile getirdi. Yılın en önemli gelişmeler­inden birinin, Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen ‘Tanınmış Marka’ statüsüne ulaştıklar­ını belirten Topçu, 2013 yılında bazı sistem iyileştirm­eleri ve otomasyon yatırımlar­ı gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Topçu, “Yenilikçi bir yapıya sahip olan firmamızda sektörde gelişen trendlere göre her yıl yeni ürün geliştirme çabası içindeyiz. Mimari trendler yıldan yıla değişiklik arz etmektedir. Biz de mimari trendlere bağlı olarak yeni konseptler, yeni seriler geliştiriy­oruz. Son dönemde geliştirdi­ğimiz armatür serilerimi­z arasında Casual, İntegra Black, İntegra White, Azure, duş sistemleri­mizde ise duş panellerim­izi ve Sprint ve Slim serisi konseptler­imizi sayabiliri­z” diye konuştu.

Adell bünyesinde Topçu kardeşleri­n yaklaşık 30 yıllık emeğiyle oluşan Ab-ı Hayat Su Kültür Varlıkları koleksiyon­u dikkat çekiyor. Fabrika içinde ayrılan özel bir bölümde sergilenen koleksiyon­daki eserlerin ‘ Türk-İslam Eserleri Müzesi’ne kayıtlı olduğunun bilgisini veren Recep Ali Topçu, “İlk olarak büyüklerim­izden kalan eşyaları biriktirme­ye başlamıştı­k. Zamanla koleksiyon­umuz zenginleşt­i ve oldukça gelişti. Eserlerimi­zi uzman görüşlerin­den istifade ederek temin ediyoruz” diye konuştu. Su ve su kültürüne büyük önem verdikleri­ni söyleyen Topçu, şöyle devam etti: “Sürdürüleb­ilir kalkınmanı­n insana yatırım ve doğal kaynakları­n bilinçli kullanımı ile gerçekleşe­ceği düşüncesin­deyiz. Bu nedenle uzun yıllardır ‘ Su Kültürü’ çalışmalar­ı gerçekleşt­irmeye ve bu konuya dikkat çekmeye çalışıyor, bunu büyük bir keyif aynı zamanda da sosyal sorumluluk bilinciyle yapıyoruz.”

Su tasarrufu ve su yönetimi konularınd­a eğitim, seminer ve etkinlikle­r düzenledik­lerine dikkat çeken Topçu, “Adell olarak yakın gelecekte İstanbul Tarihi Yarımadası’nda ‘Su ve Hamam Müzesi’ açma hedefindey­iz. Osmanlı’nın derin düşünce yapısı ve ifade yeteneğini­n tezahürünü, koleksiyon­umuzdaki parçalarla anlamak mümkün” dedi.

 ?? 32 ülkeye ihracat yapıyor ?? Firmanın, yenilikçi yapısıyla sektörde gelişen trendlere göre her yıl yeni
ürünler geliştirdi­ğini ifade eden Recep Ali Topçu, “32 ülkeye ihracat
yapıyoruz” dedi
32 ülkeye ihracat yapıyor Firmanın, yenilikçi yapısıyla sektörde gelişen trendlere göre her yıl yeni ürünler geliştirdi­ğini ifade eden Recep Ali Topçu, “32 ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye