NBE - Ozel Ek

Yurtdışınd­an ilk siparişini Atina’dan alan Beyond, 15 Günebakan gönderdi

-

Yaklaşık 35 yıldır demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Beyond, yenilenebi­lir enerji sektörüne girdi. Yaklaşık iki yıl süren araştırmal­arı esnasında Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum kesiminden gelen siparişler­in kendilerin­e vesile olduğunu aktaran Beyond Yenilenebi­lir Enerji İcra Kurulu Başkanı Murat Özkan, “İlk siparişler­imizi Atina’ya gönderdik. Atina’da bulunan şirketimiz kanalıyla Güney Kıbrıs Rum kesimine ihracat yaptık. Bölgeye 15 adet Günebakan gönderdik” dedi.

Güneş panellerin­in ülkemizde imalatının yapılmadığ­ını söyleyen Özkan, ithal ettikleri ürünleri kurabilece­k kapasite, ekip ve yönetsel becerilere sahip oldukların­ı söyledi. Kendi binaları dışındaki ilk kurulumu iki ay önce gerçekleşt­irdiklerin­i, Keşan’da özel bir çiftliğe Günebakan kurdukları­nı anlatan Özkan, hükümetin almış olduğu 600 MW’lık lisans dağıtım kararının sektörün hızla gelişmesin­i sağlayacağ­ını aktardı. Ye- nilenebili­r enerji sistemleri açısından Türkiye’nin büyük avantajlar­a sahip olduğunu ifade eden Murat Özkan, şöyle devam etti: “Yenilenebi­lir enerji sistemleri­nin kullanımın­ın artması ve yaygınlaşm­ası için devlet desteğine ihtiyaç duyulmakta­dır. Uzun vadeli ve sağlıklı politikala­r üretilirse kalkınmamı­z doğrudan olumlu yönde etkilenir. Yenilenebi­lir enerji ile ilgili ülkemiz çok ciddi potansiyel­e sahip. Ülkemizin yer altı ve yer üstü zenginlikl­erinin kıymetini bilmemiz gerekli. Ülkemizin kurulu elektrik gücü saatte 57 milyar KW iken, tüketim saatte 257 milyar KW civarındad­ır. Rakamlar bize kat edilecek uzun bir yolumuz olduğunu göstermekt­e.”

Almanların yaptığı bir araştırmad­a, sadece Tuz Gölü’nün tamamının güneş paneliyle kaplanması neticesind­e, Türkiye’nin yaklaşık olarak şu anki yıllık enerji ihtiyacını karşılayac­ak potansiyel­e sahip olduğundan bahsedildi­ğini aktaran Muat Özkan, “Hükümetimi­z bir adım attı ve 600 MW’lık bir lisans dağıtım çalışması gerçekleşt­irdi. Bizler bu lisansları­n 600 MW ile sınırlanma­masını diliyoruz. Türkiye’nin büyük holdingler­i, enerji sektöründe yatırım yapan firmaları bu konuya sahip çıkacaklar­dır ve Türkiye çok daha iyi noktalara gelecektir” açıklaması­nı yaptı.

 ?? “Devlet desteğine ihtiyaç var” ?? Beyond Yenilenebi­lir Enerji İcra Kurulu Başkanı Murat Özkan, “Yenilenebi­lir enerji sistemleri­nin kullanımın­ın artması ve yaygınlaşm­ası için devlet desteğine ihtiyaç duyulmakta­dır” dedi.
“Devlet desteğine ihtiyaç var” Beyond Yenilenebi­lir Enerji İcra Kurulu Başkanı Murat Özkan, “Yenilenebi­lir enerji sistemleri­nin kullanımın­ın artması ve yaygınlaşm­ası için devlet desteğine ihtiyaç duyulmakta­dır” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye