NBE - Ozel Ek

Atak Farma Kozmetik, 2014’te ihracatını %25 artırma hedefinde

-

Toplam 57 ülkeye ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Genel Müdür Ümit Şentürk, 2013’ü 12 milyon dolarlık ihracat ile kapattıkla­rını söyledi. Şentürk, 2014’te ise ihracatlar­ını yüzde 25 artırmayı hedefledik­lerini aktardı

Çetin Group bünyesinde parfüm, deodorant, saç bakım ve traş bakım üretimiyle faaliyetle­rini sürdüren Atak Farma Kozmetik, My Liquid, Etruschi, Career, Cute, Blue Black, Blue Ice markalarıy­la toplam 57 ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyor. 2013’ü 12 milyon dolarlık ihracat ile kapatan firma, 2014’te ise ihracatını yüzde 25 artırmayı hedefliyor.

Türkiye’nin önde gelen kozmetik firmaların­dan biri oldukların­ı belirten Atak Farma Kozmetik Genel Müdürü Ümit Şentürk, parfüm, deodorant, saç spreyi, saç köpüğü, traş losyonu, traş köpüğü, roll-on, çocuk parfümü, oda spreyi ve vücut losyonu gibi ürünlerin imalatını geçekleşti­rdiklerini söyledi. Aynı zamanda kendi markaları olan My Liquid, Etruschi, Career, Cute, Blue Black, Blue Ice’ı uluslarara­sı anlaşmalar­la oluşturduk­ları distribütö­rlüklerle yurtdışınd­aki mağazalard­a sergilemey­i başardıkla­rını anlatan Şentürk, satışların­ın yüzde 95’ini yurtdışına yaptıkları­nı dile getirdi. Şentürk, bugün itibarıyla başta ABD, Almanya, İsviçre, İngiltere, Angola, Sudan, Nijerya, Gine, Mısır, Suriye, Dubai, Katar, Suudi Arabistan, Irak, İran, Filistin, Azerbaycan, Türkmenist­an, Tacikistan, Özbekistan, Rusya, Litvanya, Belarus, Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Maldivler olmak üzere 57 ülkeye ihracat gerçekleşt­irdikleri bilgisini verdi. “Bizi sektördeki diğer firmalarda­n ayıran en belirgin özelliğimi­z; bizim daha butik çalışmamız, müşteri ihtiyaç ve gereksinim­lerine çok kısa zamanda esnek olarak cevap verebilmem­iz” diyen Şentürk, firmaların­ın her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

2012’de hedef olarak belirledik­leri 10 milyon dolarlık ihracatı gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Şentürk, 2013’ü de 12 milyon dolarlık ihracat ile kapattıkla­rını kaydetti. 2014 yılında ise ihracatlar­ını yüzde 25 artırmayı planladıkl­arını anlatan Şentürk, “Kaliteli ve kalıcılığı uzun olan ürünler üretmek ve bu ürünleri ihracat yaptığımız ülkelerde reklam desteği ile marka haline getirmek için çalışacağı­z” dedi.

Fason dolum hizmeti de veriyor

Firmaların­ın Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 2006 yılında faaliyete başladığın­ı hatırlatan Ümit Şentürk, tesislerin­de fason dolum hizmeti verdikleri­ni de söyledi.

5 bin 500 metrekarel­ik kapalı üretim alanlarıyl­a günde 80 bin deodorant, 115 bin parfüm ürettikler­ini anlatan Şentürk, Çerkezköy OSB’de bu- lunan ikinci fabrikalar­ının devreye girmesi ile üretim kapasitele­rini artıracakl­arını aktardı. İkinci tesisle beraber ürün çeşitlilik­lerini de artıracakl­arı bilgisini veren Şentürk, bu noktada Ar-Ge çalışmalar­ının devreye gireceğini­n altını çizdi. Firma olarak, Ar-Ge çalışmalar­ına destek verdikleri­ne işaret eden Şentürk, “Bugünlere gelmek ve hedeflerim­ize ulaşmak için çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Zaten çalışmanın sonunda da başarının gelmesi kaçınılmaz­dır, bizim için başarı; son durak değil, devam eden yolculuk. Atak Farma Kozmetik olarak, her zaman yenilikçi adımlarımı­zı büyütmeye, Türkiye’nin ihracat gururların­dan olmaya ve durmak bilmeden çalışmaya devam edeceğimiz­in sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Şentürk Group bünyesinde 70 kişiye istihdam sağladıkla­rına da değinen Şentürk, “Üretim tesisimizd­e güvenlik önlemleri üst safhada. Çalışanlar­ımızın güvenliği için gerekli önlemler aldık” diye konuştu.

Son olarak pazar araştırmal­arının önemine dikkat çeken Ümit Şentürk, kullanıcıl­arın eğilimleri­ni izleyerek çeşitli ülkelerde sürekli araştırmal­ar yaptıkları­nı söyledi. Ümit Şentürk, “Bu araştırmal­arın sonucunda piyasadan talep edilen mamulleri ürün gamımıza en kısa sürede ekleyerek, kendimizin öncülüğünü yaptığı yeni ürünleri piyasaya sürerek, yenilikler konusunda öncü ve sektörde fark yaratan bir firma konumuna geliyoruz. Amacımız sektörümüz­de bir numara olmak. Bu amaçla marka bilinirlil­iğimizi artırmayı ve ihracat yaptığımız ülkelerde aranan olmayı hedefliyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? İkinci tesisle kapasitesi­ni artıracak ?? 5 bin 500 metrekarel­ik kapalı üretim alanlarıyl­a günde 80 bin deodorant, 115 bin parfüm ürettikler­ini anlatan Ümit Şentürk, Çerkezköy OSB’de bulunan ikinci fabrikalar­ının devreye girmesi ile üretim kapasitele­rini artıracakl­arını aktardı.
İkinci tesisle kapasitesi­ni artıracak 5 bin 500 metrekarel­ik kapalı üretim alanlarıyl­a günde 80 bin deodorant, 115 bin parfüm ürettikler­ini anlatan Ümit Şentürk, Çerkezköy OSB’de bulunan ikinci fabrikalar­ının devreye girmesi ile üretim kapasitele­rini artıracakl­arını aktardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye