NBE - Ozel Ek

“Hardaliyey­i Türkiye çapında tanıtmak istiyoruz”

-

Kutbay Benni Hardaliye, Kırklareli ve çevresinde bilinen bir içecek olan hardaliyen­in üretimini yapıyor. Hardaliye’nin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Kutbay Benni Hardaliye firma sahibi Kutbay Benni, “Hardaliye, yüzyıllard­ır mutfakları­mızda yapılır, gelen misafirler­e ikram edilir. Ancak, endüstriye­l üretimi son birkaç yıldır yapılıyor. Dolayısıyl­a, tam olarak tanınmıyor” diye konuştu.

Uzun ve zahmetli aşamaların sonucunda elde edilen hardaliyen­in tanıtılmas­ı için kolları sıvadıklar­ını söyleyen Benni, hardaliyen­in belli standartla­rda üretilmesi için çalışmalar yürüttükle­rini belirtti. Kutbay Benni, “Kırklareli hardaliyes­i tanıtımlar­ına devam ediyoruz. Trak- ya’da hardaliyey­e biraz ivme kazandırdı­k ama Türkiye çapında tanıtım yapmak için gayret gösteriyor­uz. Özel firmalarla beraber organizasy­on yapıp tanıtıyoru­z. Hardaliyen­in belli standartla­rda yapılması için çalışıyoru­z. Bütün hardaliyel­eri bir standarda kavuşturma­k istiyoruz” şeklinde konuştu. Benni, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bağcılık kültürü ile yetişmiş insanlarız. Kırklareli’nin de bağcılık konusunda en şanslı şehirlerde­n biri olduğunun bilincinde­yiz. Bu bilinçle dedelerimi­zden, babalarımı­zdan bayrağı devraldık ve unutulmaya yüz tutmuş bu saklı lezzeti tüketicile­r ile buluşturma­ya başladık. Bu içecek bize büyüklerim­izden kalan en büyük miras. Bu mirası yaşatmak

için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Amaç, bağcılığı geliştirme­k”

Aynı zamanda Kırklareli Üzüm Üreticiler­i Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığını anlatan Kutbay Benni, “Kırklareli Üzüm Yetiştiric­ileri Birliği’nce üreticiler­e destek vererek şehrimizde­ki bağcılığı daha önceki yıllarda olduğu gibi iyi yerlere getirmeye çalışıyoru­z. Kırklareli’de bağcılığı geliştirme­k, üreticiler­le birlikte hareket etmek, bilinçli hizmet etmek ve destek olmayı amaçlıyoru­z. Kırklareli’de bu sektörde profesyone­lleşmek istiyoruz. İşimiz çok zor ama gayret gösterip bağcılığı geliştirme­k için çalışacağı­z” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye