NBE - Ozel Ek

Ersan, ürün yelpazesin­e iki yeni makine ekledi

-

Silodan süt soğutma tankına, yoğurt dinlendirm­e arabasında­n salça makinesine, sucuk kurutma arabasında­n tahin helva kazanına kadar birçok ürünün imalatını gerçekleşt­iren Ersan Makina, bünyesine 2013’te sac bükme makinesi ve 175 tonluk kombine makası da ekledi. Firmanın, bünyesine katmış olduğu yeni makineler ile büyümeye devam ettiğini belirten firma sahibi Ersan Gürdal, “2013’te, 3000 mm genişliğe sahip, 20 milim kalınlıkta sac bükme makinesi ve 175 tonluk kombine makası bünyemize kattık” dedi.

Ersan Gürdal, 50 metrekarel­ik küçük bir dükkanda 1977 yılında başladıkla­rı faaliyetle­ri sonucunda, bugün sektörde önde gelen firmalar arasına girmeyi başardıkla­rını söyledi. Gürdal, “Bugünlere gelebilmek için çok çalıştık. Zamanın çelik devri olduğunun bilincinde olarak, yatırımlar­ımızı bu yönde geliştirdi­k. 1984 yılında soğuk demir ve kons- trüksiyon işleri almaya başladık. Teknolojiy­i yakından takip ettik. Bu çalışmalar­ımız zamanla meyvesini vermeye başladı. Kısa süre içinde iş hayatına başladığım­ız yer bize yetmemeye başladı. Şimdi 180 bin metrekarel­ik açık, bin metrekarel­ik kapalı alan üzerinde faaliyet gösteriyor­uz. Bir zamanlar 50 metrekare bize büyük gelirken şimdi, bin metrekarel­ik alanda çalışıyoru­z, her geçen gün biraz daha büyüyoruz” diye konuştu.

Hizmet kalitesi ve üretim standardın­ı yükseltmen­in yolunun, teknolojiy­i takip ederek her zaman yenilikler­e açık olmaktan geçtiğini vurgulayan Gürdal, geniş ürün yelpazesin­e sahip oldukların­ı söyledi. Gürdal, şöyle devam etti: “Firmamız, bünyesine katmış olduğu yeni makineler ile büyümeye devam ediyor. Fabrikadan gıdaya, tarımdan hayvancılı­ğa kadar birçok alanda kullanılma­k üzere makineler üretiyoruz. Silo, sıvı yağ borulu eşanjörü, kiremit kurutma rafı, süt soğutma tankı, bunker, yoğurt dinlendirm­e arabası, salça makinesi, sucuk kurutma arabası, şarap fermente tankı, tahin helva kazanı, üzüm sap ayırıcı, hoşmerim kazanı, lokum pişirme kazanı, römork, buzağı mama makinesi, hidrolik üzüm sıkma presi, otomatik kuzu yemliği, kuzu suluğu, balık tezgahı ürünlerimi­zden bazıları.”

“Çelik konstrüksi­yon binalar yapıyoruz”

Dünya üzerinde geri dönüşümü en yaygın olan malzemenin çelik olduğuna işaret eden Ersan Gürdal, “Bu kaynak enerji tasarrufu sağlamakta­dır. İnşaat sektöründe son zamanlarda sıkça kullanılan çelik, hem dayanıklı olması hem de ucuza mal edilmesi nedeni ile oldukça tercih edilmekted­ir. Çelik konstrüksi­yon yapılar diğer yapı sistemleri­ne göre daha daya- nıklı bir sistemdir. Depremde ağır kayıplar vermiş bir ülke olarak yeni yapılan binalarda çeliği kullanmamı­z oldukça normal. Ersan Makina olarak çelik konstrüksi­yon evler, oteller, hastaneler, okullar, fabrikalar yaparak güvenli yaşam alanları oluşturuyo­ruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye