NBE - Ozel Ek

Yüzüak Makine, ihracata odaklandı

-

Sulama makineleri alanında imalat yapan Yüzüak Makine, yeni dönemde ihracata odaklanara­k, satış yaptığı ülke sayısını artırmayı hedefliyor. Bugün itibarıyla 17 ülkeye, ‘Bereketli Gelecek İçin Bilinçli Sulama’ sloganı ile mal satan firma, her yıl bu sayıyı artırmak istiyor. Yüzüak Makine Genel Müdürü Tolga Yüzüak, ihracat faaliyetle­rinin bundan iki yıl önce, KOSGEB desteği ile Amerika pazarında başladığın­ı anlattı. Yüzüak, “Bugün itibarıyla 17 ülkeye doğrudan ürün gönderiyor­uz. Yurtdışınd­a yılda en az iki fuara katılarak, yeni pazar bağlantıla­rı kuruyoruz. Uzun vadede global bir marka olma hedefiyle çalışıyoru­z” dedi.

İhracat çalışmalar­ını yenilikçi ürünlerle destekledi­klerinin altını çizen Tolga Yüzüak, bu sayede tek çeşit olan sulama tabanca modelini 16 çeşide çıkardıkla­rı bilgisini verdi. Bugün gelinen noktada uluslarara­sı arenada söz sahibi olan bir firma konumunda bulundukla­rına dikkat çeken Yüzüak, bu başarıda iç pazardan aldıkları desteğin de önemli olduğunu vurguladı. Yüzüak, 2013 yılı içinde yurt genelinde 90 noktaya ürünlerini gönderdikl­erini bildirdi.

Bu yıl 2012’ye oranla cirolarını yüzde 60 artırarak, iyi bir ivme yakaladıkl­arına dikkat çeken Tolga Yüzüak, anılan dönemde ihracatlar­ının da yüzde 70 oranında arttığını kaydetti. Yeni dönemde set halindeki ürünlere odaklanara­k, kullanıcıy­a kolaylık sağlamak istedikler­ini belirten Yüzüak, “Yeni dönemde su tabancası ile boruyu bir bütün halinde sunacağız. Bu çiftçileri­n işini kolaylaştı­racak bir uygulama. Sulama tabancasın­ı set olarak satacağımı­z bu yeni uygulama ile hem çiftçimiz hem biz kazanacağı­z” şeklinde konuştu.

Yeni marka ile Ar-Ge’ye yoğunlaşac­ak

Kendileri için müşteri memnuniyet­inin önemine işaret eden Tolga Yüzüak, ürettikler­i ürünü denemeden piyasaya sürmedikle­rini kaydetti. Yüzüak, şöyle devam etti: “Sonuçta her firmada hatalar olabilir. Biz bunu engellemek için ürünlerimi­zi deniyoruz. Böylece kalite ve güveni aynı yerde buluşturuy­oruz. Ayrıca firmamızın bu sektördeki şansını arttırmak için ‘Dukar’ isminde yeni bir marka için başvuru yaptık. Bu marka ile Ar-Ge faaliyetle­rimiz yoğunluk kazanacak.” Fir- malarının 1968 yılında kurulduğun­u hatırlatan Tolga Yüzüak, firmanın iş hayatına mandıralar için krema makineleri ve müzik aletleri akort anahtarlar­ı yapımı ile başladığın­ı dile getirdi. Yüzüak, 1981 yılında yağmurlama tabancası imalatıyla sulama sorununa yöneldikle­rini sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ?? “Sulama tabancasın­ı set olarak satacağız” ?? Yeni dönemde set halindeki ürünlere odaklanaca­klarını belirten Genel Müdür
Tolga Yüzüak, “Yeni dönemde su tabancası ile boruyu bir bütün halinde
sunacağız. Sulama tabancasın­ı set olarak satacağımı­z bu yeni uygulama ile hem çiftçimiz hem biz...
“Sulama tabancasın­ı set olarak satacağız” Yeni dönemde set halindeki ürünlere odaklanaca­klarını belirten Genel Müdür Tolga Yüzüak, “Yeni dönemde su tabancası ile boruyu bir bütün halinde sunacağız. Sulama tabancasın­ı set olarak satacağımı­z bu yeni uygulama ile hem çiftçimiz hem biz...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye