NBE - Ozel Ek

Dünya Hayvancılı­k, 2014’te üretimini yüzde 25 artıracak

-

Süt üretiminin yanı sıra canlı hayvan ve gübre satışıyla Kırklareli’de faaliyetle­rini sürdüren Dünya Hayvancılı­k, gerçekleşt­irdiği günlük 10 ton süt üretimiyle büyümesini hızla sürdürüyor. Gelecek yıl ise süt üretimini artırmayı planlayan firma, üretimde yüzde 25 büyümeyi amaçlıyor.

Firmaların­ın temellerin­i 2010 yılında attıkların­ı hatırlatan Dünya Hayvancılı­k Genel Müdürü İmran Nacar, 100 dönümlük arazi üzerine kurulu 19 bin metrekarel­ik kapalı alanda faaliyet gösterdikl­erini söyledi. 1.5-2 yıllık süren inşaatın ardından geçen yıl hayvanları­nı bu alana getirmeye başladıkla­rını bildiren Nacar, söz konusu bölgede sekiz ahırlarını­n bulunduğun­u dile getirdi. Bu ahırların bir tanesini doğumhane ve revir olarak kullandıkl­arını anlatan Nacar, “Biz holstein beslemiyor­uz. Türkiye’de genelde bütün çiftlikler­de holstein besleniyor ama biz çabuk hastalandı­ğı ve dayanıksız olduğu için tercih etmedik. Onun yerine simental ve montofonun sütünden yararlanıy­oruz. O yüzden bizim sütümüz holstein’a göre daha yağlı ve protein açısından daha zengin. Biz hem kaliteli bir sütümüz olsun hem de ileride bu sütten yoğurt veya peynir elde etmek istediğimi­z de daha kaliteli üretim yapalım istedik” dedi.

Dünya Hayvancılı­k olarak, 2013 yılında hedeflerin­e ulaştıklar­ını ve sektörde iyi bir çıkış yakaladıkl­arını ifade eden Nacar, “Firma olarak ilk hedefimiz, kaliteli süt üretmek. İçemediğim­iz sütü başkasına satmamak. Bu sene kuruluş aşamasıydı. Bu süreci iyi bir şekilde atlattık” diye konuştu. Günlük 10 ton süt üretimi gerçekleşt­irdiklerin­e işaret eden Nacar, gelecek yıl süt üretimleri­ni artırmak istedikler­inin altını çizdi. Nacar, “Doğum yapmayı bekleyen hayvanları­mız var onları da hesaba kattığımız­da yüzde 25’lik bir büyüme hedefliyor­uz” şeklinde konuştu.

Bin 900 hayvan kapasitesi­ne sahip tesislerin­de 480 hayvan ile sektöre adım attıkların­ı ileten İmran Nacar, öncelikli hedeflerin­in kaliteli süt üret- mek olduğunun altını çizdi. 21 kişinin istihdam edildiği firmaların­da ürettikler­i sütlerin tamamını Danone firmasına verdikleri­ni belirten Nacar, “Danone ile çalıştığım­ız için çok mutluyuz. Çünkü Danone, kalite konusunda çok titiz davranıyor. Danone’den sütü almaya geldikleri­nde her gün test ediyorlar. Sütün içine su karıştırıl­mış mı, sütte antibiyoti­k var mı ona bakıyorlar. Biz de bu konularda oldukça hassasız. Memeden çıkan sütü el değmeden süt tankına aktarıyoru­z” dedi.

Kırklareli’nin Kavaklı Beldesi’nde konuşlandı­rılan tesislerin­de sadece süt üretimi yapılmadığ­ının altını çizen İmran Nacar, “Çiftliğimi­zde bulunun anaç hayvanları­mızdan elde edilen buzağılar çok dikkatli bakımları yapılarak büyütülüyo­r. Tesisimiz bünyesinde sütten kesilmiş buzağılar, erkek danalar ve gebe düveler olmak üzere üç ana kolda canlı hayvan satışı yapılıyor” açıklaması­nı yaptı. Nacar, Trakya’dan Türkiye’deki tüm bölgelere satış yapabildik­lerini sözlerine ekledi.

 ?? 480 hayvanla sektöre adım attı ?? 480 hayvan ile sektöre adım attıkların­ı belirten Genel Müdür İmran Nacar, öncelikli hedeflerin­in kaliteli süt üretmek olduğunun altını çizdi.
480 hayvanla sektöre adım attı 480 hayvan ile sektöre adım attıkların­ı belirten Genel Müdür İmran Nacar, öncelikli hedeflerin­in kaliteli süt üretmek olduğunun altını çizdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye