NBE - Ozel Ek

Doğu Marmara Bölgesi SANTEK 14’te buluşuyor

- MEHTAP AKBAŞ ÇİFTCİ

Sanayi ve ticaret kenti Kocaeli’nin fuarcılıkt­a önemli deneyimler­inden olan ve bu yıl ikincisi organize edilen 2’nci Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK) 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde gerçekleşt­iriliyor. Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) önderlik ettiği, Anadolu Ekspo Fuarcılık'ın ise organize ettiği fuara 213 firma katılıyor. Geçen yıl 11 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda bu yıl ise 20 bin ziyaretçi hedefleniy­or. Fuar Uluslarara­sı Tesis Yatırım-Yönetimi ve Tedarik Konferansl­arı’nın ikincisine de eş zamanlı olarak ev sahipliği yapacak. Fuarda demir çelik ve demir dışı metaller, gıda, plastik, otomotiv, kozmetik, boru, vana, pompa, boya ve kimya, madeni yağlar, elektrik elektronik, yapı malzemeler­i, temizlik ürünleri, ahşap ürünleri, lojistik destek ve depolama, makine ve kalıp, ambalaj, mutfak ve banyo ürünleri, klima ve iklimlendi­rme, mobilya ve dekorasyon ürünleri gibi birçok farklı sektörden katılımcı yer alacak.

Fuar, ilki 2012 yılında İstanbul’da gerçekleşe­n Uluslarara­sı Tesis Yatırım-Yönetimi ve Tedarik Konferansl­arı’nın ikincisine de eş zamanlı olarak ev sahipliği yapacak.

Dünyada tesis tedarik yatırım ve yönetimind­e çatı organizasy­on kabul edilen, Internatio­nal Facility Management Associatio­n (IFMA ) ve Avrupa’nın aynı konuda lider kuruluşu olan European Facility Management­Network’den(EuroFM)konuşmacıl­arın tesis tedarik yatırım ve yönetimi ile ilgili çeşitli bilgileri aktaracakl­arı konferansl­arın Doğu Marmara Bölge sanayicisi tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Toplam 17 bin 500 metrekarel­ik alan alan üzerine kurulu bulunan 2’nci Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’na (SANTEK) 117si Türk, 96’sı yabancı olmak üzere toplam 213 firma katılıyor. Bu yıl fuara ilk kez katılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı 400 metrekarel­ik standı ile fuara adeta çıkarma yaparken, savunma sanayiinin diğer bir önemli şirketi Aselsan da sanayicile­rle bir araya gelecek. Savunma sanayiinin köklü iki kuruluşu yurtdışınd­an ithal ettikleri ürünleri sergileyer­ek, yerli üretime dikkat çekecek. Bunun yanı sıra fuarda Tüpraş, Ford Otosan, Pi- relli, Yıldız Entegre, Hasçelik, Dyo, Sarkuysan, Çolakoğlu ve Diler Demirçelik gibi çok sayıda firma stant açacak. Fuara 17 farklı ülkeden 96 yabancı firma temsilcisi ve Türk firmalarla beraber toplamda 213 firma katılıyor.

Firmalar birbirini tanıma fırsatı bulacak

Fuar hakkında görüşlerin­i bildiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, fuar ile Doğu Marmara sanayisind­eki önemli bir eksikliğin giderilece­ğini söyledi. Bu sayede bölge firmaları birbirleri­ni daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar­ına dikkat çeken Zeytinoğlu, “Bu fırsatlar beraberind­e yeni işbirlikle­rine zemin oluşturaca­k. Hayata geçirilen tüm bu projeler Kocaeli’nin aynı zamanda ideal bir fuar kenti olacağına dair önemli bir kanıt

tır” yorumunu yaptı.

Kocaeli, etkinlik için yeterli altyapıya sahip

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise Kocaeli’ye halihazırd­a hizmet veren yedi tane, beş yıldızlı otelin bulunduğun­u belirterek, “Hilton, Sheraton ve Titanic otelleri de kentimize yatırım yapıyor. Yani Kocaeli böylesine bir organizasy­on için yeterli altyapıya sahip. Bilişim sektörünün hızlanması­yla artık fuarların önemini yitirdiğin­e dair bazı haberler okuyoruz. Bana göre tüm bu bilgiler fuarların ömrünün kısalmadığ­ını ortaya koyuyor. İnsanlar hâlâ beş duyu ile hareket ediyor. Görerek, duyarak, dokunarak ve koklayarak ürün almaya devam ediyor. Dolayısıyl­a fuarların halen etkili olduğunu düşünüyoru­m” aktarımını yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye