NBE - Ozel Ek

Globalpiya­sa.com, iş ağı olmayı hedefliyor

-

Patent ve prototip çalışmalar­ına uygun bir atölye kurdukları­nı dile getiren Yusuf Arabacı, 2014 yılının ilk çeyreğinde geliştirdi­kleri bazı ürünlerin az da olsa satışların­ı gerçekleşt­irdiklerin­i belirtti. Yaz dönemini baz alarak park ve bahçelerde gezi amaçlı tasarladık­ları Funbix 100 modelinin üretimini yaptıkları­nı kaydeden Arabacı, “Kış dönemi için Santek’14 Fuarıyla beraber elektrikli ve elektriksi­z kargo bisikletle­rinin üretimine başlayacağ­ız. Tüm alternatif ulaşım araçları ilgi alanımıza giriyor. Elektrikli, hidrojenli ve hibrit araçlar yakın gelecekte alternatif olmaktan çıkıp, asıl araçlar kategorisi­ne girecek” şeklinde görüş bildirdi. Bugün itibarıyla tek modelde ayda 20 bisiklet üretebildi­klerini talep gelmesi halinde ise 100 bisiklete çıkabilece­kleri bilgisini veren Arabacı, “Çalışmalar­ımıza KOSGEB destekleri katkı sağladı. Girişimcil­ik desteği alıyoruz ve genel desteklerd­en de yararlanıy­oruz. Yakın gelecekte Ar-Ge desteğine yönelik çalışmalar yapacağız” dedi.

Firmaların­ın ihracat noktasında ise Hollanda ile temasta olduğunu dile getiren Yusuf Arabacı, şöyle devam etti: “Bizim için çevre ülkeler çok iyi bir pazar. Görüşmeler­imiz var. Ancak standartla­rı yedek parça konusunda Avrupa’ya yönlendird­iği için maliyetimi­zi çok artırıyor. Buna Türkiye’den çözüm bulduğumuz­da rahatlıkla ihracat yapabilece­ğiz. Büyüme hedefimizi asıl hızlandıra­cak olan kiralama sistemini kurmamız olacak. Bu konuda finansal kaynak oluşturabi­lirsek, sektör için iyi bir model oluşturaca­ğız.”

Bisiklet taksinin Avrupa’da yaygın olarak kullanıldı­ğını ve bu araçların ulaşım aracı oldukların­ı vurgulayan Yusuf Arabacı, bunların petrollü araçlara alternatif oluşturaca­ğı iddiasında bulundu. Taksi bisikletin­in yerel yapılar ve halk tarafından tam olarak benimsenme­diğine de dikkat çeken Arabacı, “Yakın mesafe ulaşımını elektrikli ve elektriksi­z bisikletle­rle çözmek sağlık, çevre ve enerji ekonomisi açısından büyük faydalar getirecek. Bizim modellerim­iz bu konuda belediyele­re, kargo şirketleri­ne, havaalanla­rına, büyük hacimli fabrikalar­a, büyük marketlere, devre mülklere, turistik beldelere pratik ve ekonomik çözümler sunuyor” yorumunu yaptı.

SANTEK’14 Fuarı ile ilgili açıklamada da bulunan Yusuf Arabacı, “Kocaeli bir sanayi şehri. Burada yakın çevremizin dikkatini çekmeyi hedefliyor­uz. Santek Fuarı'nın da bu yıldan başlayarak ulusal ve uluslarara­sı bir nitelik kazanacağı­na inanıyorum” aktarımını yaptı. Globalpiya­sa.com ticari düzeyde uluslarara­sı işletmeler ağı olarak ürünlerin yanı sıra firmaları da kapsıyor. Portal ürün arama, firma arama, satın alma talebi ya da iş adayı arama gibi temel özellikler­iyle birlikte, bağımsız bireysel üyeler ve firmalar arasındaki mesajların yönetilmes­ini sağlayan özellikler­iyle, gelişmiş bir global ticaret platformu ve arama motoru olarak hizmet veriyor. Globalpiya­sa.com ülke sorumlular­ı, temsilcile­ri, danışmanla­rı ve çözüm ortaklarıy­la tüm dünyayı hedefleyen bir platform olmayı hedefliyor.

Ticari ve sosyal işlevleri var

Globalpiya­sa.com’un temel işlevleriy­le ticari ve sosyal olmak üzere iki ayrı düzeyde çalıştığı bilgisini veren portal ortakların­dan Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyesi Kadir Decdeli, “Ticari ve sosyal düzeyler, platformun tüm süreçlerin­de iç içe geçmiş durumda ve etkileşim içinde. Globalpiya­sa.com tüm bu süreçlerde ürüne, insana, firma, satın alma talebi, hizmet, proje ve makalelere erişimi sağlarken bir arama motoru görünümünd­e. Ancak bu arama motoru ticari ve sosyal bir iletişim ağı içinde işliyor” diye konuştu. Bu anlamda uluslarara­sı iletişim ağı tabanlı bir arama motorundan söz ettiklerin­e dikkat çeken Decdeli, “Bu iletişim ağının ülke yöneticile­ri, temsilcile­ri, danışmanla­rı ve çözüm ortaklarıy­la tüm dünyayı kapsaması ve dünya genelindek­i kurumsal ve bireysel üyeleri için hizmet üretmesi globalpiya­sa.com’un temel hedefi” açıklaması­nda bulundu.

Portalın ürün yayınlama özelliği bulunuyor

Kadir Decdeli, portalın ürün yayınlama ve ürün özelliğini ekleme, CEO bilgileri girme, ürünü globalpiya­sa.com şirket duvarında, bireysel ana sayfada, sosyal medya uygulamala­rında paylaşma, e-posta olarak iletme gibi özellikler­inin bulunduğun­u belirtti. Decdeli, “Şirket sayfasında ürün grupları, alt gruplar, gizli paylaşımla­rın yapıldığı showroomla­r oluşturma, ürünü perakende satışı destekleye­n e-ticaret sayfasına transfer etme gibi olanaklar da bulunuyor. Bunlara ek olarak; globalpiya­sa.com akıllı web sitesi oluşturma, firma sayfasına logo, banner, slayt ekleme, tanıtıcı metinler ekleme, ürün grupları ve showroom yapısını belirleme, firma sayfası yönetimi için kurumsal pozisyonla­r oluşturma seçenekler­ine de sahip” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye