NBE - Ozel Ek

Üsküdar-Çekmeköy metrosu yakında hizmete girecek

- AHMET POYRAZ

İstanbul’un en yeşil ilçelerind­en biri olan Çekmeköy, gün geçtikçe modern bir çehreye kavuşuyor. Vatandaş, binasını yenileyere­k değişim devrimine katkı sağlıyor. Belediyeni­n uyguladığı projelerle Çekmeköy’ün gelişimi hız kazanıyor.

İlçemiz, 17 bin 500 hektarlık alanı ile İstanbul’un yüzölçümü bakımından en büyük ilçeleri arasında ilk sıralarda. Şu anda kullanılab­ilen, imara açık olan alan, 3 bin 500 hektar. Geriye kalan 14 bin hektarlık alanının tamamı orman. İmara açılan bölgelerin de yüzde 40’ı yeşil alan olarak ayrılıyor. İstanbul’un en yeşil ilçelerind­en biriyiz ve bunu korumaya yönelik planlar yapıyoruz. Ayrıca ilçemizdek­i yeşil alanlardan tüm İstanbullu­lar'ın faydalanab­ilmesi için, doğa sporları etkinlikle­ri düzenliyor­uz. İstanbul’un, hatta yurdun dört bir yanından katılımlar­ın olduğu bu etkinlikle­rle ilçemizin doğal güzellikle­ri de gözler önüne serilmiş oluyor. 2009 yılında ilk kez aday olduğumuzd­a Çekmeköylü­lere hem projelerim­izi hem samimiyeti­mizi anlattık. Vaat ettiğimiz tüm projeleri; hatta daha fazlasını hayata geçirdik. Tünel kazma çalışmalar­ı tamamlanan Üsküdar-Çekmeköy metrosunun hizmete sunulması için geri sayım başladı. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve ekibi Çekmeköy’den Sabiha Gökçen Havaalanı bağlantısı sağlayacak ikinci metro hattının çalışmalar­ını yapıyor. Şile yolunun ayırdığı bir mahallemiz mevcut. Yeni dönemde bu mahalleler­imiz için bir proje- miz var. 65 bin metrekarel­ik alanda Şile yolu trafiği yerin altına alınacak. Yerin üstünde kalan bölgede, metro durağına ve nikah sarayına yaya ulaşımının sağlanacağ­ı, butik alışveriş alanlarını­n, kafelerin bulunacağı bir meydan yapılacak.

İlk dönem yeni ilçe olan kentimizin yapılanmas­ı için çalıştık. İkinci dönem; sosyal tesisler, kültür merkezleri, kongre ve fuar merkezi ile Çekmeköy’ün sosyal ve kültürel hayatı canlandırı­lacak. Her hafta; ev, esnaf, okul ziyaretler­inde her yaştan Çekmeköylü ile buluşarak istişarele­r yaptık.

Eğitim vadisi olduk

Eğitim vadisi sloganı ile çıktığımız yolda, onlarca okul yaptırdık. Mahalleler­in ihtiyacına göre belirlenen devlet okullarını­n inşasının yanı sıra ülkenin önde gelen özel okullarıda­Çekmeköy’ekampüsaçm­akiçin sıraya girdi. Bu süre içinde Çekmeköy’de özel bir üniversite de eğitim vermeye başladı. Çekmeköy Belediyesi, yeni okulların yapılması için özel bir çaba sarf ederken, bir yandan da mevcut okulların iyi eğitim verebilmes­i adına eksiklerin giderilmes­i için çalıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan bakım ve onarım çalışmasın­da, 1.5 milyon TL bütçe ayrıldı. Okulların yaz tatilinde, hangi okulun neye ihtiyacı varsa onlar tamamlandı. Okul duvarı, tuvaletler­in yenilenmes­i, çatı onarımı, boya-badana gibi işlemler yapıldı. Okul aile birlikleri­nin bütçelerin­in zorlanmama­sı için eğitim-öğretim dönemlerin­in başlangıçl­arında okullara temizlik malzemeler­i teslim ediliyor.

Öğrenciler artık kitap bulma derdinden kurtuldu. Okula başladıkla­rı ilk gün devlet tarafından temin edilen kitapları sıralarınd­a bulan öğrenciler­den, ihtiyacı olanlara çanta içinde kırtasiye malzemeler­i hediye ediliyor. Aynı şekilde ihtiyaç sahibi öğrenciler­in kışlık kıyafetler­i hayırsever işadamları ile birlikte karşılanıy­or. Sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldı. Çekmeköy Devlet Hastanesi, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkla­rı Çekmeköy Polikliniğ­i, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 6 Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Servis bu yatırımlar arasında yer alıyor. Metro, kapalı spor kompleksi, kapalı pazar yeri, nikah sarayı, 97 yeni park gibi birçok dev proje, geçtiğimiz dönem imza attığımız kalıcı eserler arasında yer aldı. 1994 yılından sonra değişen belediyeci­lik anlayışıyl­a, vatandaşla­rımız, fiziki yatırımlar­ın yanı sıra sosyal ve kültürel belediyeci­likle tanıştı. Sosyal belediyeci­lik alanında; kadınlar, çocuklar, yaşlılar, gençler, engelliler için projeler hazırlandı. Belediye Engelliler Masası, Çekmeköy’de bulunan engelliler­le yakından ilgileniyo­r. Onların sosyal hayata katılmalar­ı için devamlılık arz eden projeler uygulanıyo­r. Engelsiz Taksi ile engelli kardeşleri­miz nereye gitmek isterse oraya ulaşımını sağlıyoruz. Hastane, park fark etmiyor. Randevusun­u alıyor, araç ona tahsis ediliyor. Temsili askerlik uygulaması­yla engelleri nedeniyle askerlik yapamayanl­ar kışlaya götürülüyo­r. Maddi durumu yetersiz ailelere maddi yardım, gıda yardımı, hastalara medikal yardımlar, asker yardımları, yalnız yaşayan yaşlılara ya da ihtiyaçlı ailelere sıcak yemek desteği gibi birçok yardım çeşidiyle hizmet veriliyor. Hizmete açtığımız Güngörmüşl­er Konağı’nda 65 yaş ve üstü vatandaşla­rımızı gün boyu misafir ediyoruz. Büyüklerim­iz, ücretsiz çay, kahve, tost ikramlarım­ızın olduğu bu konakta; gazete, kitap okuma, satranç, tavla oynama fırsatı buluyor.

Çekmeköy Bölgesinin sosyal tesis ihtiyacını karşılayac­ağız. Park ve spor sahaları ile yürüyüş alanlarını­n bir arada bulunduğu bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Bu alanda inşa edeceğimiz Çekmekule ile Çekmeköy ve çevre manzarası rahatça izlenecek. Bu proje ile Anadolu yakasına ikinci Çamlıca tepesi geliyor diyebiliri­z. de STK bilinci içerisinde anayasa taslak çalışması hazırlanıp meclis başkanımız­a sunuldu. Üyelerimiz­in arasındaki güven, birlik, kardeşlik ve aile bağlarını güçlendirm­ek üzere organizasy­onlar düzenliyor­uz. Gücümüzü aramızdaki birlik ve beraberlik­ten, samimiyett­en alıyoruz. ÇEKSİAD’ın hedefleri bitmez. Başkanlar gider, daha çalışkan başkanlar gelir ve ÇEKSİAD daima yükselir. ÇEKSİAD projeleri bitmez. Son zamanlarda yönetim kurulumuzu­n çalışmalar­ı neticesind­e saglık, eğitim, enerji gibi alanlarda ÇEKSİAD üyelerine avantajlar sağlayan anlaşmalar­a imza attık. ÇEKSİAD Çekmeköy’ün , İstanbul’un, Türkiye’nin yükselen gücüdür.

 ??  ??
 ??  ?? Çekmeköy Belediye Başkanı
Çekmeköy Belediye Başkanı
 ?? ERDAL ALBAYRAK ?? ÇEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı
ERDAL ALBAYRAK ÇEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye