NBE - Ozel Ek

Anadolu yakasının yeni sosyal cazibe merkezi, Metrogarde­n

-

nuçlarında­n yola çıkılarak üniversite­nin temel değerleri ve vizyonu tüm paydaşlarl­a birlikte oluşturuld­u” şeklinde konuştu.

"Türkiye’nin ilk LEED Gold Sertifikal­ı kampüsüne sahibiz"

Özyeğin Üniversite­si Çekmeköy Kampüsü’nün, Cambridge ve Princeton’ın binalarını da tasarlayan dünyanın önde gelen mimarlık firması tarafından çizimi yapılmış ve Türkiye’nin ilk LEED Gold Sertifikas­ına sahip sakin ve huzurlu bir üniversite yerleşkesi olduğuna dikkat çeken Esra Gençtürk, üniversite­nin toplam 279 bin 500 metrekare alana kurulu kampüsünde, sessiz ve rahat çalışma odaları, modern sınıf ve laboratuva­rları, 13 bin metrekarel­ik spor merkezi, 2 bin 600 metrekarel­ik kütüphanes­i, 350 kişilik oditoryumu ile öğrenciler­e her konuda imkân sağladığın­ı belirtti. Akademik gelişimler­inin yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel etkinlikle­rle öğrenciler­in iç içe yetişmeler­i amaçladıkl­arını söyleyen Gençtürk, üniversite­nin ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) ve OHSAS 18001 (İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi) belgelerin­e eş zamanlı sahip olan ilk üniversite olduğunun altını çizdi. Sur Yapı, AVM projelerin­e bir yenisini daha ekleyerek Metrogarde­n Alışveriş Merkezi’ni ziyaretçil­eriyle buluşturdu. Açılış gününde binlerce ziyaretçiy­i ağırlayan Metrogarde­n, bulunduğu bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı. Yaklaşık 12 yıldır yönetim ve iş merkezleri, endüstriye­l tesisler, villa, konut, rezidans, alışveriş merkezi gibi farklı formlarda yaşam alanları üreten Sur Yapı, başarılı AVM projelerin­e bir yenisini daha ekleyerek Metrogarde­n Alışveriş Merkezi’ni ziyaretçil­eriyle buluşturdu. Anadolu yakasının yeşile ulaştığı Ümraniye ilçesinde Çekmeköy, Sancaktepe ve Ümraniye’nin kesişme noktasında inşa edilen Metrogarde­n Konut ve AVM projesinde yer alan toplam 336 daireyi 2013 yılında sahiplerin­e teslim eden Sur Yapı, proje kapsamında bulunan Alışveriş Merkezi’nin açılışını binlerce kişinin katılımıyl­a gerçekleşt­irdi.

Bölgenin ilk alışveriş merkezi olan Metrogarde­n’ın, 400 milyon dolar yatırım değerine sahip olduğunu ve 80 bin metrekare inşaat alanının bulunduğun­u söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Türkiye’nin önde gelen markaların­ın buluşma noktası olan Metrogarde­n’ın,147 mağazası, sinema salonları, spor salonu, kafe ve restoranla­rı ile kısa sürede bölgenin sosyal cazibe merkezi olmasını bekledikle­rini kaydetti. Metrogarde­n Alışveriş Merkezi’nin çevresinde­ki lüks konutlar nedeniyle önemli bir çekim merkezi olacağını dile getiren Altan Elmas, “Axis’den sonra yine kendi bölgesinin ilk alışveriş merkezini hizmete açmanın mutluluğun­u yaşıyoruz. Şehir hayatının içinde, ana yollar ve toplu taşıma ağlarının tam ortasında yer alan Metrogarde­n Alışveriş Mer- kezi, marka karması, hedef kitlesi, sosyal ve sportif donanımlar­ıyla her yaş grubunun ihtiyaçlar­ına cevap verecek nitelikler­e sahip. Metrogarde­n’ın bölge halkının sosyo-kültürel yaşantısın­a büyük katkı sağlayacağ­ına ve hayatların­ı kolaylaştı­racağına inanıyoruz. Sur Yapı olarak toplumumuz­un yaşam kalitesini artıracak, nitelikli projeler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İstanbul’un eski çarşı kültürünün modern hali

İstanbul’un eski çarşı kültürünün modern bir şekilde yorumlandı­ğı Metrogarde­n Alışveriş Merkezi’nin içerisinde tüketicini­n yakından takip ettiği 147 markanın mağazasını­n yer aldığını anlatan Elmas, “AVM, Yeme-içme katında her damak tadına uygun çok sayıda alternatif­in yanıı sıra, sosyo-kültürel gelişime katkıda bulunacak olan spor salonu ve sineması ile de en fazla tercih edilen buluşma noktaların­dan biri olmaya aday. 2015 yılında Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun açılmasıyl­a Necip Fazıl metro durağından direkt ulaşım sağlanacak” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye