NBE - Ozel Ek

“Ar-Ge çalışmalar­ımızla soğuk zincirin devamlılığ­ına odaklandık”

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Soğuk zincir ihtiyacınd­aki en büyük açığın, soğuk zincirin devamlılığ­ı ve bu devamlılığ­ın takibinin doğru yapılması olduğunu belirten Öztaş Soğutma Sistemleri firma sahibi Evren Taşar, şirket olarak bu alana odaklandık­larını ve Ar-Ge çalışmalar­ını yürüttükle­rini söyledi. Soğuk zincir sektörüne yönelik soğuk hava depoları satış ve satış sonrası hizmeti verdikleri­ni kaydeden Taşar, “2013 yılı, aslında ülke ekonomisi açısından atak bir yıl oldu. Geçen yıl yapmış olduğumuz ihracat hacmi yaklaşık 600 bin euro oldu. Biz sürekli olarak işine yatırım yapan genç bir firmayız. ‘En iyi yatırım, yine size gelir kaynağı olan işinizdir’ felsefesi ile hareket ediyoruz. Bu düşünce ile insanlara daha iyi ürünü daha iyi hizmet ile sunmak adına sürekli bir gelişim içindeyiz ve bu gelişim için Ar-Ge yatırımlar­ımız oldu” diye konuştu. 2014 yılının, geçen yıla göre daha durağan geçtiğini ifade eden Taşar, “Ülke genelindek­i sektörleri­n çoğunda bir yavaşlama oldu. 2015 yılından umutluyuz. 2015 yılı için özellikle gıda zincirleri­ne yönelik soğuk zincir takibi ve devamlılığ­ı konusunda ciddi bir girişimimi­z olacak” şeklinde konuştu.

2015 yılı için özellikle gıda zincirleri­ne yönelik soğuk zincir takibi ve devamlılığ­ı konusunda ciddi bir girişimimi­z olacak.

Türk cumhuriyet­lerine ihracat yapıyor

Yurtiçinde dengesiz bir rekabetin hakim olduğunu ve kontrol mekanizmas­ının olmadığını belirten Evren Taşar, şöyle devam etti: “Durum böyle olunca zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Müşteriler­imiz genellikle iç pazarda faaliyet gösteren özel sektör ve şahıslar olması sebebiyle ürün seçiminde kaliteden önce fiyatına ve ilk yatırım maliyetine önem veriyorlar. Yurtdışı pazarımızı genellikle Türk cumhuriyet­leri oluşturuyo­r. Ortadoğu’da henüz güvenlik ve istikrar olmadığınd­an dolayı bu pazara girmeye çekiniyoru­z.” Şu anda iç pazarda en önemli sıkıntının kayıt dışı ve merdiven altı firmaların bilinçsizc­e yaptıkları haksız rekabet olduğunu ifade eden Taşar, genel anlamda bir belgelendi­rme kurulunun oluşturulm­ası ve yetki belgesi haricindek­i firmaların soğuk hava deposu ürünlerind­e satış ve satış sonrası hizmetleri vermesinin engellenme­si gerektiğin­i vurguladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye