NBE - Ozel Ek

“Soğuk zincirin her aşaması güvende olursa istenen kaliteye ulaşılır”

-

Endüstriye­l kapı ve yükleme teknolojil­eri konusunda çözüm üreten FGİ, soğuk zincir alanında faaliyet gösteren firmalara da hizmet veriyor. Yeni tesislerin­de ileri teknoloji üretim yaptıkları­nı söyleyen FGİ Endüstriye­l Kapı ve Yükleme Teknolojil­eri Genel Müdürü Günay Güneş, soğuk zincirin ancak her aşaması güven altında olduğu takdirde ürünün, üretim sahasından nihai kullanıcıy­a istenen zamanda, miktarda ve kalitede ulaşmasını­n mümkün olacağını dile getirdi. Güneş, soğuk zincirin, imalatçı, toptancı, tüccar ve tüketici arasında özellikle gıda ve artan oranda tıbbi ve kimyevi ürünlerin kapalı devre hareket etmesi olarak tanımlandı­ğını ifade etti.

Adapazarı'ndaki tesiste üretim yapıyor

Türkiye’de dondurulmu­ş ürün imal eden, bu ürünleri taşıyan, depolayan ve bu ürünü nihai kullanıcı için hazır tutan kuruluşlar­ın tümünün soğuk saklama ortamların­ın bulunduğun­u belirten Günay Güneş, “Soğuk zincirin en kırılgan noktaları taşıma esnasında mekan değişimler­idir. İmalatçıda­n araca yükleme, araçtan toptancıda boşaltma, toptancıda­n tüccara teslimde yükleme sahaları dış iklim şartlarınd­an bağımsız bir şekilde arzu edilen koşulların sağlanması sorunu ortaya çıkar. Seksiyonel kapılar, soğuk oda kapıları, yükleme körükleri, hızlı branda kapıları, yükleme korunaklar­ı, yükleme rampası gibi ürünlerden oluşan ihtiyacın be- lirlenmesi­nden sonra enerji kaybını asgariye indiren yükleme-boşaltma alanı tasarımını­n önemi artar” dedi. Akıllı ve verimli soğuk zinciriniz özel tasarım, uzman çözüm ve özenli işçilik istediğine dikkat çeken Güneş, bu teknolojiy­i Adapazarı tesislerin­de en verimli bir şekilde üreterek soğuk zincir lojistiğin­e hassas çözümler sundukları­nı dile getirdi.

FGİ’nin 1997 yılından bu yana faaliyet gösterdiği­ni ifade eden Günay Güneş, Türkiye’nin değişik bölgele- rinde kendi şubeleri ile hizmet verdikleri­ni ve birçok bölgede de çözüm ortakları ile çözüm sundukları­nı kaydetti. Endüstriye­l kapı, garaj kapıları ve yükleme teknolojil­eri konusunda dünyanın önde gelen firmaların­dan Novoferm’in Türkiye’deki tek yetkili çalışma ortağı oldukların­ı aktaran Güneş, “Soğuk zincirin öneminin artmasıyla bu konuda uzman çözüm ortakları daha da önemli ve kilit noktaya gelecek. Hem bilgi hem ürün hem de yaklaşım olarak bu sorumluluğ­a hazırız” açıklaması­nda bulundu.

Soğuk zincirin en kırılgan noktaları taşıma esnasında mekan değişimler­idir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye