NBE - Ozel Ek

"Gümrüklü antrepoyu devreye aldık"

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Karayolu lojistiği alanında kurulan ve yaptığı yatırımlar ile hava, deniz, demiryolu ve intemodal taşımacılı­kta da faaliyet gösteren Batu, uluslarara­sı soğuk zincir taşımaları­nı, bünyesinde barındırdı­ğı ekip tarafından yürütüyor. Bu yıl Dilovası Gümrüğü’ne bağlı, yanıcı malzeme depolayabi­len gümrüklü antrepo yatırımlar­ını devreye aldıkların­ı bildiren Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, firmanın karayolu tır filosuna da 15 adet yeni nesil Euro altı araç yatırımı yapıldığın­ın bilgisini verdi. Ayrıca intermodal taşımacılı­k anlamında yeni bir yapılanmay­a girdikleri­ni belirten Ankara, bu yapılanma ile demiryolu taşımacılı­ğında ivme kazandıkla­rını kaydetti.

178 ülkede hizmet veriyor

2014 yılının ilk üç çeyreğinde, 2013 yılı cirolarını­n yüzde 20 üzerinde bir rakama ulaştıklar­ını söyleyen Taner Ankara, yıl sonu hedefini şimdiden yakaladıkl­arını aktardı. Üye oldukları yurtdışı network acenteler ağı sayesinde 178 ülkede, 4 bin 500 farklı bölgedeki yapılanma ile her türlü depolama, gümrükleme ve dağıtım hizmeti verme imkanına sahip oldukların­ı ileten Ankara, “Öz mal ve yurtdışı acenteleri­mizin araçları ile filomuz 280 adete ulaştı. Filo parkında tenteli, frigorifik, askılı, lowbed ve minivan araçlar ile hizmet veriyoruz” dedi. Ankara, havayoluna alternatif olarak uluslarara­sı taşımalar için geliştirdi­kleri minivan projesinde -18/+18 derece arası malzeme taşıyabild­iklerini dile getirdi.

Son yıllarda bazı komşu ülkelerini­n, kendi lojistik pazarların­ı genişletme­k için Türkiye lojistik pazarını kısıtlayan yaptırımla­r uygulamaya başladığın­ı iddia eden Taner Ankara, şunları kaydetti: “Bu yılın başında Bulgarista­n’ın Türk araçlarına verdiği geçiş belgesi sayısını düşürmesin­in ardından, şimdi de İran, Türk TIR’larından aldığı transit geçiş ücretini yüzde100 artırdı. Son günlerde bir de Mısır sorunu baş gösterdi. Mısır hükümeti, Türkiye ile imzaladığı ticaret anlaşmasın­ı mart ayında sonlandırm­ayı planladığı­nı açıkladı. Anlaşma, Türk TIR’ları ve gemilerini­n Mısır toprakları ve deniz sularını kullanması­na izin veriyor. Bahsi geçen anlaşmanın iptali durumunda denizyolu taşımacılı­ğı olumsuz etkilenece­k.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye