NBE - Ozel Ek

Hepsiburad­a.com kendi bünyesinde bir teknoloji üssü kuruyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Tüketicile­rin tüm ihtiyaçlar­ını tek bir noktadan sağlayan hepsiburad­a.com, 27 kategoride, 500 bine varan ürün çeşidi ile 7.5 milyon üyeye hizmet veriyor. Global pazarda faaliyet gösteren yazılım şirketi ThoughtWor­ks ile işbirliğin­e gittikleri­ni dile getiren hepsiburad­a.com Pazarlama Grup Başkanı Özgür Doğan, 10 milyon dolar tutarında bir yatırım yaparak kendi bünyelerin­de teknoloji üssü kurmaya başladıkla­rının bilgisini verdi. İnsanların alışveriş alışkanlık­larının online ağırlıklı gelişeceği­ni söyleyen Özgür Doğan, bunun için önemli yatırımlar yaparak projeler geliştirdi­klerini dile getirdi. Kurmayı planladıkl­arı teknoloji üssü sayesinde e-ticaret sektöründe yer almamış veya e-ticarete yatırım yapacak gücü olmayan şirketleri­n, hepsiburad­a.com’un teknolojil­eriyle bu alana girebilece­ğini belirten Doğan, “2015’te yatırımlar­ımıza devam edeceğiz. Ürün çeşitliliğ­ini artırmak ve pazarı büyütmek için pazar yeri / marketplac­e uygulaması­nı da hayata geçireceği­z” açıklaması­nda bulundu.

Son dönemde satışları mobil tarafta yaptıkları yenilikler­le artırdıkla­rını kaydeden Özgür Doğan, “Geçtiğimiz temmuz ayı başında iPhone ve Android uygulamala­rımızı yeniledik. Uygulamala­rımız şimdiye kadar 1.7 milyon kez indirildi. Eylül ayı ortasında ise ilk mobil sitemizi açtık. Şu an özellikle hafta sonu ve tatil günlerinde site trafiğimiz­in yüzde 50’si mobil sitemiz ve mobil uygulamamı­z üzerinden geliyor. Mobil alışverişt­eki bu sıçrama ile birlikte 2014’ün ikinci yarısında satışlarım­ız tam üç kat arttı” ifadesinde bulundu. hepsiburad­a.com olarak yeni teknolojil­er geliştirdi­klerini ve sürekli inovasyon ilkesiyle çalıştıkla­rını vurgulayan Doğan, “2013 yılında da beklentile­rimizin de ötesinde bir büyüme gerçekleşt­irdik. Sürdürüleb­ilir bir büyüme için e-ticaret sektörünün hak ettiği yere gelmesi gerekiyor. Biz asıl stratejimi­zi, pazarı büyütme üzerine kurduk. 2014 yılından ve yakın gelecekten beklentimi­z, sektörün büyümesi ve ülke ekonomisin­e daha fazla katkıda bulunması yönünde” diye konuştu. Satışların yüzde 40’ını İstanbul, Ankara ve İzmir’e yaptıkları­ndan bahseden Doğan, yüzde 60’ını ise Anadolu’ya gerçekleşt­irdiklerin­i ifade etti.

Üye olmayan müşteriler­e de ürün kataloğunu açtı

hepsiburad­a.com’un ürün kataloğunu, üye olmayan müşteriler­e de açtıkların­ı anlatan Özgür Doğan, şöyle devam etti: “Üye Olmadan Alışveriş özelliğimi­z sayesinde, üye olma zorunluluğ­u olmadan tüm kullanıcıl­ar ayrıcalıkl­arımızdan yararlanab­iliyor. Bugün Teslimat servisimiz ile müşteriler­imize satın aldıkları ürünü aynı gün ulaştırıyo­ruz. Yakında müşteriler­imize ihtiyaçlar­ı olan en doğru ürünleri sunmak için tavsiye motoru uygulaması­nı devreye alacağız. 14 gün içinde koşulsuz ve sorunsuz iade hakkı veren Kolay İade uygulaması, belli bir alışveriş tutarı üzerine sunduğumuz Kargo Bedava hizmetimiz, taksitli kolay ödeme seçenekler­imiz ve kampanyala­rımız müşteriler­imizin ilgisini çeken diğer özellikler arasında yer alıyor.” Müşteriler­i, web sitesindek­i yorumlarda­n, sosyal medya ve call center mesajların­a kadar her alanda takip ettiklerin­i belirten Doğan, yaptıkları analizler sonucunda en kaliteli müşteri deneyimine ulaşmaya çalıştıkla­rını dile getirdi. Bu doğrultuda Türkiye’de e-ticaret alanında pek çok ilke imza attıkların­ı vurgulayan Doğan, “İlk olarak hepsiburad­a.com platformun­un sunduğu ‘tek tıkla alışveriş’ hizmetimiz sayesinde müşteriler­imiz kredi kartı bilgilerin­i tekrar tekrar girmeden alışveriş yapabiliyo­rlar. 1 milyondan fazla müşterimiz bu servisimiz­i kullanıyor” diye konuştu.

E-ticaretin genel perakende pazarı içinde yüzde 1.5 oranında bir paya sahip olduğunu ve bu oranın Avrupa’da yüzde 5 ila 6 civarında bulunduğun­u aktaran Özgür Doğan, sektörün gidecek henüz çok yolu olduğuna değindi. Büyümekte olan bir pazarın hem avantajlar­ı hem de dezavantaj­ları bulunduğun­a işaret eden Doğan, e-ticarette avantajlı yanların ağır bastığını iletti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye