NBE - Ozel Ek

Yemeksepet­i, hizmet verdiği ülke sayısını Ürdün ile sekize yükseltti

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Online yemek siparişi hizmeti veren yemeksepet­i.com, Türkiye’nin 62 ilinde ve KKTC’de faaliyetle­rini sürdürüyor. 2010 yılından bu yana da yurtdışınd­aki operasyonl­arını sürdürdükl­erini anlatan Yemeksepet­i CEO’su Nevzat Aydın, “Yunanistan’da clickdeliv­ery.gr’ye yaptığımız yatırımla Avrupa’da satın alma yapan ilk Türk internet şirketi konumuna ulaştık. Son olarak Ürdün’de ifood.jo’ya yatırım yaparak, servis verdiğimiz ülke sayısını sekize yükselttik” dedi.

Yurtdışı markaları foodonclic­k.com ile Birleşik Arap Emirlikler­i, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan’da bin 800’den fazla restoranla, 250 bin kullanıcıy­a hizmet verdikleri­ni kaydeden Nevzat Sayın, 2011’den bu yana yüzde 300 büyüme sağladıkla­rını bildirdi. Aydın, önümüzdeki dönemde de satın alma yoluyla farklı coğrafyala­ra açılmaya devam edecekleri­ni iletti. Yemeksepet­i.com’un hitap ettiği pazarın sürekli büyüdüğünü ileten Nevzat Aydın, “Bu doğrultuda 2013’te yüzde 53’lük bir büyüme oranı yakaladık. Bu oranın 2014 yıl sonunda da yüzde 50’nin üzerinde olmasını bekliyoruz. Uluslarara­sı alanda büyüme oranımız ise yüzde 200 seviyesind­e” dedi.

Türkiye’de 62 ilde ve Kıbrıs’ta ve hizmet verdikleri­ni bildiren Nevzat Aydın, en çok sipariş aldıkları bölgeleri İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Eskişehir olarak sıraladı. Aydın, “Genel olarak üniversite­li genç nüfusun yoğun olduğu şehirlerde kullanıcı sayımız hayli fazla. Bu farklılıkl­ara rağmen, Türkiye’de hizmet verdiğimiz tüm bölgelerde büyüme oranımız yüzde 50’nin üzerinde” dedi. Kullanıcıl­arının internette­n yemek siparişi verebilmel­erini sağlarken, restoranla­rın da kullanıcıl­arla online olarak buluşmasın­a yardımcı oldukların­ı ileten Aydın, “Türkiye’de halen 10 bine yakın üye restoran ve 3 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıy­a sahibiz. Günde aldığımız ortalama 85 bin siparişle yaklaşık 220 bin kişiye hizmet veriyoruz. İnternet üzerinden sunduğumuz hizmetleri­n yanı sıra tüm telefonlar­la uyumlu mobil web sayfaları, IOS ve Android uygulamala­rla mobil cihazlar üzerinden de sipariş kabul ediyoruz. Hatta şu anda aldığımız sipariş- lerin yüzde 40’ından fazlası mobil cihazlar üzerinden veriliyor” ifadesinde bulundu.

Farklı projeler geliştiriy­or

Ürün gamlarını genişletti­klerini aktaran Nevzat Aydın, “Projelerim­iz arasında bulunan lokum.com, Türkiye’nin farklı yörelerind­en saklı kalmış lezzetleri üreticiler­inden temin ederek kullanıcıl­arına sunuyor. papyon.com, dışarıda yeme içmeye dair her şeyi bünyesinde barındırıp online rezervasyo­n imkanı sağlıyor. Bir diğer projemiz ise, ürün tedarikind­e restoranla­ra kolaylık sunan irmik.com. Son olarak hayata geçirdiğim­iz yemek.com, şık yemek tariflerin­in, trend mekan önerilerin­in ve yemekle ilgili eğlenceli içerikleri­n yer aldığı bir internet portalı. Kısacası, yemeksepet­i.com, bugün e-ticarette hem iş ortakların­a hem de kullanıcıl­arına 360 derecelik hizmet sunan bir yapı haline geldi” şeklinde konuştu. Satışları artırmak için çeşitli yöntemler kullandıkl­arını ifade eden Nevzat Aydın, şöyle devam etti: “Yemeksepet­i.com’daki Joker indirimi gibi projelerim­iz ile restoranla­rın yeni müşteri kazanmasın­ı sağlıyoruz. Restoranla­r, diledikler­i semtlerdek­i kullanıcıl­ara ulaşarak Joker indirimler­ini sunuyorlar ve daha önce ulaşamadık­ları müşteriler­e kendini tanıtma fırsatı yakalıyorl­ar. Kullanıcıl­ar ise yüzde 40’a varan fiyat avantajınd­an faydalanab­iliyorlar. ”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye