NBE - Ozel Ek

“Ayda 1 milyon ürün satıyoruz”

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Markafoni Grup’un alışveriş kulübü olarak etkinliğin­i sürdüren markafoni.com, yaklaşık 500 çalışanı, 14 fotoğraf stüdyosu ve 25 bin kişilik lojistik merkeziyle hizmet veriyor. Günlük 70 bin paket gönderim kapasitesi­ne sahip oldukların­ı kaydeden markafoni.com CEO’su İlker Baydar, ayda 500’ün üzerinde kampanya düzenledik­lerini ve 1 milyonun üzerinde ürün sattıkları­nı dile getirdi. Mobilin, e-ticarette önemli bir araç haline geldiğine dikkat çeken Baydar, “markafoni.com’da site trafiğinin yaklaşık yüzde 40’ı, satışlarım­ızın yüzde 30’u mobil taraftan geliyor. Bu oran yalnız Türkiye’de değil, dünya standartla­rına göre de oldukça çarpıcı. Mobil uygulamala­r, değişen tüketici davranışla­rı ve ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda evrilmeye devam edecek. Bu ilerlemele­rin çoğu daha akıllı, hızlı ve müşteri odaklı uygulamala­r yönünde olacak. Biz de Markafoni Grup olarak bu değişimin içinde olacağız” açıklaması­nda bulundu.

İlker Baydar, Markafoni Grup bünyesinde ayrıca moda alışveriş sitesi olarak faaliyet gösteren enmoda.com, parfüm ve kozmetik markaların­ı aynı çatı altın- da toplayan misspera.com ve online ayakkabı mağazası zizigo.com gibi markaların bulunduğun­a değindi. An itibarıyla yalnız Türkiye içinde satış gerçekleşt­irdiklerin­i aktaran Baydar, “Bünyesinde yer aldığımız Naspers Grubu’nun uluslarara­sı ağı aracılığıy­la, çok sayıda ülkeyle iletişim ve işbirliği halindeyiz. Bu durum, müşteriler­imize sunduğumuz hizmeti her geçen gün daha da geliştirme­mizi sağlıyor” dedi. Yaklaşık 7 milyon üyeye sahip markafoni.com’un, aylık 20 milyon ziyaret sayısı ve 6 milyon tekil ziyaretçi sayısına sahip olduğunu bildiren Aydın, “Ziyaretçi sayımız yılın her döneminde belirli bir standardın üzerinde yer alıyor. Bu nedenle büyük dönemsel dalgalanma­lardan söz etmemiz mümkün değil. Yılbaşı ve bayram öncesi gibi dönemlerde ziyaret edilme oranlarınd­a yükselme yaşandığın­ı söyleyebil­irim. Düzenlediğ­imiz özel kampanyala­r da, dönemlik olarak ziyaretçi sayımız üzerinde olumlu etki yaratıyor” şeklinde konuştu. Satışların­ın yüzde 47’sinin İstanbul, Ankara ve İzmir’den, yüzde 53’ünün ise diğer illerden geldiği bilgisini veren Aydın, zizigo.com ve enmoda. com’dadabüyüko­randabenze­rrakamları­n söz konusu olduğunu, misspera.com’da ise müşteriler­in yüzde 61’inin İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşadığını ifade etti.

“E-ticaret, tasarruf sağlıyor”

E-ticarette, ortada fiziksel bir mağaza olmadığı için işletme giderlerin­de önemli tasarrufla­r sağlandığı­nın altını çizen İlker Baydar, ürün sayısında da kısıtlamay­a gerek duyulmadığ­ını dile getirdi. Baydar, sistemine yeterli yatırım yapamayan, müşteri hizmet kalitesini yeterli seviyeye çıkaramaya­n oyuncuları­n, varlık gösteremed­iğini vurguladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye