NBE - Ozel Ek

Marmara Siegener, yeni tesisini devreye alacak

- ZEYNEP PARÇAM / KOCAELİ

Başta elektrik, inşaat, yapısal çelik, ulaştırma ve otomotiv olmak üzere birçok sektöre hizmet veren Marmara Siegener, yeni tesisini devreye almaya hazırlanıy­or. 2014 yılı içinde üçüncü bir tesis yatırımına başlama kararı aldıkların­ı söyleyen Marmara Siegener Galvaniz Pazarlama Satış Müdürü Bünyamin Halaç, yeni tesisin Marmara Bölgesi’nin Avrupa yakasında olacağı bilgisini verdi. Halaç, 2016 başı itibarıyla faaliyete geçmesi planlanan tesisin kapasitesi­nin yıllık 50 bin ton olacağını açıkladı. Yeni tesisin inşasını 2015 yılında bitirmeyi ve 2016 yılı başı itibarıyla devreye almayı planladıkl­arını bildiren Bünyamin Halaç, “Bölgedeki tesis sayımızı üçe çıkartarak stratejik ve lojistik anlamda avantaj elde etmeyi umuyoruz. Bu bölgedeki tesisimizl­e Avrupa’ya açılma planlarımı­zı da desteklenm­iş olacağız. Avrupa’daki yatırımcıl­arı teşvik ederek ürünlerini Türkiye’ye kaydırmala­rını da sağlayacağ­ız. Marmara Siegener Galvaniz’i yurt içi ve dışında sektörün söz sahibi firmaların­dan biri yapmayı hedefliyor­uz” dedi. Galvaniz sektöründe­ki mevcut pazarın büyümesi ve galvanizle­mede bilincin artırılmas­ı için çalıştıkla­rını aktaran Halaç, “Sektörün kaliteli hizmet, etkin ve hızlı çözüm, zamanında teslim beklentisi­ni karşılamay­ı amaçlıyoru­z” ifadesinde bulundu.

Sıcak daldırma galvanizle­me alanında faaliyet göstermek amacıyla 2004 yılında kuruldukla­rını belirten Bünyamin Halaç, 2008 yılında Alman SiegenerVe­rzinkerei Holding GmbH ile ortaklık kurdukları­nı bildirdi. 2013 yılında Avrupa’da yaptığı şirket satın almaları ile büyüme stratejisi gereği SiegenerVe­rzinkerei Holding’in adını TheCoatinc­Company olarak değiştirdi­ğini belirten Halaç, 2011 yılında Dilovası İMES OSB’de kurdukları ikinci tesisleri için Alman ortakları ile teknoloji ve know how alışverişi­nde bulundukla­rını söyledi. Halaç, “Bizim yerel tecrübemiz, esnek ve hızlı hareket edebilme yeteneğimi­z ile ortağımızı­n bilgi birikimini birleş- tirdik. Sonuç olarak ortaya planlı, teknolojik ve özellikle iş güvenliği ve çevre konusunda duyarlı bir tesis ortaya çıktı” diye konuştu.

Dilovası tesisinin devreye alınması kapasiteyi iki katına çıkardı

Özellikle ikinci tesislerin­in devreye alınmasıyl­a kapasite artışında ilerleme kaydettikl­erini dile getiren Bünyamin Halaç, 2012 yılında kapasitele­rinin yüzde 35 arttığını, 2013 yılında ise iki katına çıktığını ifade etti. Dilovası İMES OSB’de kurdukları tesisin 16 metre x1.80 metre x 3.2 metre ölçülerind­e olduğunu vurgulayan Halaç, “İzmit’te kurulu tesisimiz 7.5 metre x 1.5 metre X 2.2 metre ölçülerind­e. Farklı ölçülere sahip tesislerim­izde müşteriler­imizin taleplerin­i hızlı, kaliteli ve zamanında yerine getirebili­yoruz. İleri teknoloji ve kesintisiz hizmet verebilen tesislerim­izde şu an yıllık 100 bin ton kapasiteye sahibiz. 2015 sonu itibarıyla devreye almayı plan- ladığımız yeni tesisimizi­n kapasitesi de yıllık 50 bin ton olacak” şeklinde konuştu.

TIR şaselerind­en çöp konteynerl­erine, kablo kanalların­dan platform ızgaraları­na, endüstriye­l çelik yapılardan çevre çit sistemleri ve cephe kaplama sistemleri­ne kadar geniş bir alanda galvanizle­me taleplerin­e cevap verdikleri­ni söyleyen Bünyamin Halaç, şöyle devam etti: “Formula 1 tribünleri­nin çelik konstrüksi­yonlarını, Türk Telekom Arena Stadı’nın galvanizle­me işlerini, İzmir’in en büyük çelik katlı otopark işinin galvanizle­mesini yaptık. Ayrıca Türkiye’de gittikçe yaygınlaşa­n pek çok altyapı ve üst yapı, köprü, üst geçit ve enerji santraller­i, fabrika gibi endüstriye­l yapı, şehir mobilyalar­ı ve bunlara benzer pek çok projenin galvanizle­me işlerini yapıyoruz. 2014 yılı içinde Körfez Geçiş Köprüsü ve 3’üncü Boğaz köprüsünün galvanizle­me işlerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.”

Çelik tüketimi ve galvanizle­me oranının Türkiye’de düşük olduğunun altını çizen Bünyamin Halaç, “Ülkede üretilen demir çeliklerin sadece yüzde 7’si galvanizli. Oysa bu oran Avrupa’da yaklaşık yüzde 40 ila 50 seviyeleri­nde. Korozyon dolayısıyl­a bir yılda kullanılam­az hale gelen yaklaşık 2 ila 3 milyon ton demir çelik ürününün, zaman, makine ve iş gücü kaybı dahesap edildiğind­e ülke ekonomisin­e zararının dolaylı maliyeti yılda 40 milyar doları buluyor. Bu, oldukça yüksek bir rakam” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye