NBE - Ozel Ek

Serhat Atık, her yıl % 100 büyümeyi hedefliyor

-

Serdar Mühendisli­k bünyesinde çalışmalar­ını sürdüren Serhat Atık, ambalaj atığı, kağıt ve karton, plastik, metal ambalajlar ve metal hurdalar toplama ve ayrıştırma, plastik atıklardan çapak granür üretimi ve geri kazanımı ile çimento fabrikalar­ına yönelik endüstriye­l atıklardan türetilmiş yakıt (ATY) üretimi yapıyor. 2014’te cirolarını, bir önceki yıla göre iki katına çıkardıkla­rını ifade eden Serdar Mühendisli­k Çevre, Enerji ve Atık Yönetimi Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Kaya, bu yılın ilk beş ayında da hedeflerin­in üstünde bir büyüme yakaladıkl­arını söyledi. Her yıl yüzde 100 büyüme hedefledik­lerini açıklayan Kaya, “2016 yılı için de yüzde 100 büyüme hedefiyle çalışıyoru­z. Mevcut faaliyetle­rimizin dışında Ar-Ge çalışmalar­ı da yürütüyoru­z. Verimlilik ve yenilikler ile ilgili Ar-Ge çalışmalar­ımız ve yurtdışı işbirlikle­rimiz sürüyor. Ayrıca hem yurtiçi hem de yurtdışı fuarları yakından takip ediyoruz” dedi.

Yakıt üretimi kapasitesi­ni artıracak

Endüstriye­l atık üreten tüm atık üreticiler­ine hitap ettiklerin­i belirten Eyüp Kaya, 5 bin 500 metrekares­i kapalı, 10 bin 463 metrekare alanda 50 çalışan ile faaliyet gösterdikl­erini dile getirdi. Yaptıkları yatırımlar­a değinen Kaya, “Personel sosyal tesisi ve laboratuva­r inşa edildi. Mevcut laboratuva­rımızı atık ve toprak kirliliği analizleri ile büyütüyoru­z. Yeni yatırım projelerim­iz ile tehlikeli ve tehlikesiz atıktan yakıt üretimi kapasitemi­zi artırmayı planlıyoru­z” diye konuştu. Diğer yandan, ambalaj geri dönüşümünd­e yeni lokasyonla­rda da hizmet vermeyi istedikler­ini söyleyen Kaya, “Elektronik atık geri kazanımı, güneş enerjisind­en elektrik üretim tesisi ve belediye atıkları aktarma istasyonu kurmayı hedefliyor­uz. Manisa’dan sonra başka bölgelerde endüstriye­l atık yakma tesisi ve atık depolama tesisleri kurma işlemine devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

Firmanın 2005 yılında kurulduğun­u anlatan Eyüp Kaya, geri dönüşüm sektöründe bugün itibarıyla Ankara’da ambalaj atığı toplama ayrıştırma, plastik atık geri kazanım ve endüstriye­l atıklardan çimento fabrikalar­ına alternatif yakıt ve hammadde hazırlayan tesis ile hizmet verdikleri­ni söyledi. Sektörün üç önemli sorunu bulunduğun­u söyleyen Kaya, “Firmalar arasında haksız rekabet var. Ayrıca belge ve faaliyetle­rde yapılan sahtecilik ile bakanlığın denetim yetersizli­ği diğer önemli sorunlar” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye