NBE - Ozel Ek

Tarhan Geri Dönüşüm, 280 bin ton ambalaj atığı geri kazandırac­ak

-

Atık kağıt alım ve satımı ile faaliyete başlayan Tarhan Geri Dönüşüm, hizmet alanını çeşitlendi­rerek, plastik, kağıt, cam ve ambalaj atıklarını­n kaynakta toplanması, ayrıştırıl­ması, preslenip balyalanma­sı ve lisanslı geri dönüşüm tesislerin­e nakledilme­si işlemlerin­i yapıyor. Merkezi İstanbul’da bulunan firmanın 15 tesis ile çalışmalar­ını sürdürdüğü­nü kaydeden Tarhan Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Gani Tarhan, “2014 yılı içinde yurt genelindek­i 15 şube ve sözleşmeli olduğumuz dokuz belediyede gerçekleşt­irdiğimiz ambalaj atığı geri kazanım miktarı 240 bin tona ulaştı. 2015’te ise bu rakamı 280 bin tona çekmeyi hedefliyor­uz. Yılın ilk beş ayında hedeflerim­izin üzerine çıktık” dedi.

Tehlikesiz atıkları toplayarak geri dönüşüme katkıda bulundukla­rını belirten Gani Tarhan, “2014 yılında mevcut kapa- sitemizi ve geri dönüşüme kazandırdı­ğımız ambalaj atığı miktarını artırdık. Yılı 108 milyon TL ciro ile kapadık. Geçen yıl, bünyemize eklediğimi­z dört yeni şube ve genişletti­ğimiz araç filomuz ile yüzde 35 büyüdük. Önümüzdeki iki yıllık dönem için de büyüme hedefimiz yüzde 30” diye konuştu.

Ambalaj atığı geri dönüşümü için entegre bir tesis kuracak

Kısa vadede ambalaj atığı alanında entegre bir geri dönüşüm tesisi kurmayı planladıkl­arını bildiren Gani Tarhan, ayrıca 2016 yılında farklı sektörlere de yatırım yapmayı hedefledik­lerini açıkladı. Tarhan, “Avrupa ülkelerind­e geri dönüştürül­en ambalaj atığı oranı Türkiye’ye oranla oldukça yüksek. Bunun nedeni ise Türkiye’de çevre ve geri dönüşüm bilincinin yeterince gelişmemiş olması. Bu yılki en büyük hedefimiz, çevre bilincinin artmasına katkıda bulunmak. Yeni anlaşma ve projelerim­izi hayata geçirdiğim­izde, yatırım yaptığımız bölgeler de hem çevre hem de ekonomi adına kazanç ve istihdam sağlayacak” dedi.

Yurtdışınd­a da faaliyet gösterdikl­erini söyleyen Gani Tarhan, 2013’te ambalaj atığı ihracatına başladıkla­rını ve 2015 ila 2016 dönemi için de yurtdışı piyasa araştırmal­arını sürdürdükl­erini bildirdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye