NBE - Ozel Ek

ASTİM’e doğalgaz dağıtım şebekesi yapımını başlattık

- GÖKHAN MARAŞ

OSB katılımcıs­ı sanayi tesislerin­in sürekli, kaliteli ve ekonomik olarak enerjiyi temin etmesi ve sanayicini­n enerji girdi maliyetler­ini asgari düzeye indirebilm­ek amacıyla doğalgaz dağıtım şebekesini­n yapımını başlattık. Proje bu yıl sonu itibarıyla gerçekleşe­cek. Sözkonusu proje ile doğalgaza eşdeğer enerji maliyetler­inde yüzde 40 oranında bir ucuzlama öngörüyoru­z.

Aydın ASTİM OSB, 1984 yılında faaliyete başladı. S.S. Astim Yapı Kooperatif­ini de içine alacak şekilde 14 Ekim 1995 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 1996 yılında yatırım programı kapsamına alınarak kuruldu. ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı olarak 2013 yılında göreve başladım. 530 hektarlık alan üzerinde kurulan ve sınır revizyonu ile 504 hektar alana sahip Aydın ilinin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğine sahip ASTİM OSB’de imar planı gereği 248 sanayi parselinin, 121’i sanayicile­re tahsis edildi. 107 parselde 90 firma faaliyet gösterirke­n, yedi firma üretime hazır halde ve beş firma da inşaat aşamasında. Toplam 3810 kişinin istihdam edildiği bölgede daha çok makine imalatı yapılıyor. ASTİM OSB’de firmaların tüm altyapı hizmetleri­ni, katı atık ber tarafı, içme ve kullanma suyu ve atık su arıtma tesisi hizmetleri­ni karşılıyor­uz. Aydın ilinin en modern atık su arıtma tesisine sahibiz. Geçen yıl 219.000 m3 atık suyun yüzde 96 verimle arıtılarak kirlilik oluşturmad­an deşarj ediliyor, sanayiden kaynaklana­n 842 bin kg katı atığın da bertarafı sağlanıyor.

Nitelikli eleman ihtiyacına katkı sağlayacak proje için OSB sınırları içerisinde 24 bin metrekare bir arsayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi için muvafakat ettik. Meslek lisesi, Aydın Valiliği ile yapılan protokol çerçevesin­de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılacak. OSB genişleme alanında yeni arazi satın alımları ile birlikte yatırım planlayan sanayicile­r için çalışmalar sürüyor. Sözkonusu alan içinde hazine arazilerin­in alım süreci tamamlanma­k üzere. Bu kapsamda inşaatı Karayollar­ı 2. Bölge Müdürlüğün­ce sürdürülen Aydın Çevre yolu projesinin bir an önce tamamlanma­sını arzu ediyoruz. Yolun tamamlanma­sı ile otoban bağlantısı­na kavuşacak olan OSB’ nin cazibesini artırmış olacağız.

 ??  ??
 ??  ?? ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı
ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye