NBE - Ozel Ek

OKT Trailer, orta vadede inovatif ürünlerle büyümeyi planlıyor

-

Yanlardan çift silindirli ve arkadan devirmeli damper kasa üretimiyle sektöre hizmet veren OKT Trailer, araç üstü ekipman ve treyler pazarına kazandırdı­ğı inovatif ürünlerle büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Sürekli gelişim ve yenilikçi anlayışla sektöre hizmet verdikleri­ni belirten OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, “18 bin metrekares­i kapalı olmak üzere 23 bin metrekarel­ik alanda gerçekleşt­irdiğimiz üretimle global pazara araç üstü ekipman ve treyler üretiyoruz. 250’ye yakın çalışanımı­zla fabrikalar­ımızda yıllık üretim kapasitemi­z 832 adede ulaştı. Geçen yıl 78 adet OKT Trailer markalı tankere ADR sertifikas­ı verdik” dedi. Tehlikeli madde taşımacılı­ğı sektörüne hizmet eden ürünlerini, ADR (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslarara­sı Taşımacılı­ğına İlişkin Avrupa Anlaşması) mevzuatı kapsamında ürettikler­i bilgisini veren Hakan Maraş, ADR’nin Türkiye’de zorunlu hale geldiği günden bugüne kadar ADR çalışmalar­ına önem verdikleri­ne dikkat çekti. ADR kapsamında Araç ve Üst Yapı Muayene Merkez’lerinin Türkiye’de ilk beş içinde yer aldığını söyleyen Maraş, “2014 Kasım ayından bu yana OKT Trailer markalı tankerleri­n yanı sıra diğer üretici firmalar tarafından üretilmiş ADR sertifikal­ı tüm tankerlere ara ve periyodik mua- yene hizmeti sağlıyoruz” şeklinde konuştu. Maraş, ayrıca firmaların­ın geçen sene Canlı Hayvan Taşıma Aracı ürettikler­ini ve sektörde ilk yerli üretim aracı olduğunun altını çizdi.

2014’te 16 milyon dolarlık ciroya ulaştı

Geçen yıl, bir önceki yıla göre, yüzde 8.5 büyüdükler­ini ifade eden Hakan Maraş, “2014 yılı itibarı ile ciromuz 16 milyon dolara ulaştı. Ciromuz içindeki ihracat payımız ise 8 milyon dolar. Rusya ile birlikte Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri ihracat yaptığımız pazarlar arasında ilk sırada yer alıyor” diye konuştu. Maraş, 2001’den bu yana ise Rusya, Ukrayna, Belarus, Makedonya, Cezayir, Almanya, Kazakistan, Romanya, İtalya, İsrail ve Ürdün’ün de aralarında bulunduğu 29 ülkeye ihracat yaptıkları­nı kaydetti.

Mercedes Benz, Man, Ford ve Renault gibi markaların­ın onaylı üst yapıcısı oldukların­ı söyleyen Hakan Maraş, şöyle devam etti: “Gelecek vizyonumuz­un temelinde kendi teknolojis­ini üretirken tüm paydaşları­mız için kalıcı değer yaratmayı hedefleyen bakış açısı yatıyor. Ekonomik kalkınmayı; teknolojik gelişmeyle, eğitimle, üretim yöntemleri­nin kalitesiyl­e, sosyal yatırımla ve çevreyle bir bütün olarak gören çok yönlü bir bakış açısına sahibiz.”

Sektördeki sorunlara da değinen Hakan Maraş, Türkiye treyler sanayisi ile üretiminin geliştiril­mesi ve sektörün uluslarara­sı rekabet gücünün artırılara­k global pazarlarda kalıcı bir yer edinmesi için sektördeki sahtecilik (change) olaylarıyl­a mücadelele­rinin devam edeceğini belirtti. Maraş şunları kaydetti: “Trafiğe tescili yapılan, ruhsatında ‘rehinli’ ibaresi bulunan borçlu treylerler­in, sahtecilik yapan firmalar tarafından şasi numaraları siliniyor. Yeni bir şasi numarası ile başka bir üreticiye ait bir uygunluk belgesi ve uygun olmayan bir faturayla tekrar trafiğe tescili yapılıyor.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye