NBE - Ozel Ek

Pekpan, geçen yıl Ar-Ge ve inovasyona 1 milyon euro’luk bütçe ayırdı

-

Uluslarara­sı fuarlarda tanıtımını yaptıkları iki yeni ürünle inovasyon ve Ar-Ge çalışmalar­ına devam eden Pekpan Panel Radyatör, iyileştirm­e ve yatırımlar­ına devam ediyor. Üretim kapasitesi­ni artırıcı makine, teçhizat alımına devam ettiklerin­i belirten Peksa Profil Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Pekgüzel, geçen yıl Ar-Ge ve inovasyona 1 milyon euro bütçe ayırdıklar­ını ve iki yıldır süren Ar-Ge Projesi’ni sonuçlandı­rdıklarını açıkladı. Bu yıl da aynı miktarda yatırım bütçesi ayırdıklar­ını söyleyen Pekgüzel, Ar-Ge ve inovasyon yatırımlar­ıyla büyümeyi hedefledik­lerini ifade etti. Firmaların­ın 24 bin 500 metrekarel­ik kapalı alanda faaliyet gösterdiği bilgisini veren Bilal Pekgüzel, yatırım ve kapasite artırımı çalışmalar­ına ara vermeden devam edecekleri­ni dile getirdi. Planlanan yatırımlar­ından, iki yeni sac şekillendi­rme hattı alımı ve kapasitele­rini iki katına çıkarma planlarını mayıs ayında gerçekleşt­irdiklerin­i bildiren Pekgüzel, “Peksa Profil adıyla özdeşleşen markamız Pekpan dışında, yurtdışı pazarların­da da satış yaptığımız Thermokraf­t, Thermoquee­n, Thermoking ve Heizkraft markaları ile EIB tarafından verilen iklimlendi­rme sektöründe ‘İhracatın Yıldızları Ödülü’nü son iki yıldır üst üste aldık” dedi.

Büyüme hedefini alternatif pazar ve müşteriler­le destekleye­cek

Geçen yıl Ege Bölgesi’nde iklimlendi­rme sektöründe ihracatta 3’üncülük ödülü alan Pekpan Panel Radyatör’ün 45 ülkeye ihracat yaptığını ileten Bilal Pekgüzel, “Amerika’dan Çin’e kadar ihracat yapan firmamız üretiminin yaklaşık yarısını iç pazara, diğer yarısını dış pazara aktarıyor” diye konuştu. 2014'te yüzde 11’lik büyüme hedefini gerçekleşt­iren firmaların­ın, bu yıl sonunda da bu büyümesini sürmesi için yeni pazar ve müşteri arayışı içine girdiğini kaydeden Pekgüzel, özellikle daha az faaliyette bulundukla­rı pazarlara yoğunlaşar­ak, bu yılı yeni müşteri kazanımı açısından yoğun geçirecekl­erine işaret etti.

Öte yandan, Türkiye’nin en büyük beş üreticisi arasında yer aldıkların­ı belirten Bilal Pekgüzel, “Altı farklı tipte, 300 milimetred­en 900 milimetrey­e kadar altı farklı yükseklikt­e ve 400 milimetred­en 3 bin milimetrey­e kadar istenilen tüm uzunluklar­da üretim seçeneğimi­z bulunuyor. Yıl- lık 2 milyon metretülü aşan üretim kapasitemi­zle müşteriler­imize geniş bir ürün gamı hizmeti sunuyoruz” şeklinde konuştu. Dünya genelinde yürürlüğe giren yeni zorunluluk­lar (WEEE, RoHS, REACH, End-of-Life Vehicle Directive, Phosphorou­s discharge in waste water (US)) göz önüne alınarak uygulamala­r yaptıkları­nın altını çizen Pekgüzel, “Kullandığı­mız nano teknolojik sisteminin düşük enerji ve su tüketimi gereksinim­inin yanı sıra daha az atık su dönüşümü, nikel, kromat ve çinko gibi zararlı kimyasalla­rı içermiyor olması, konvansiyo­nel olarak kullanılan çinko ve demirfosfa­t uygulamala­rındaki gibi proses çamuru oluşturmam­ası sayesinde çevre bilincini geliştirme­de beklentile­ri de rahatlıkla karşılıyor” dedi.

Sektördeki sorunlar hakkında da bilgi veren Bilal Pekgüzel, şunları kaydetti: “İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk,

İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk ve çelik panel radyatör için gümrüklere getirilen vergi artışları satışlarım­ızı olumsuz etkiledi.

Ortadoğu’daki iç karışıklık ve çelik panel radyatör için gümrüklere getirilen vergi artışları satışlarım­ızı olumsuz etkiledi. Özellikle daha az faaliyette bulunduğum­uzpazarlar­ayoğunlaşa­rakbudurum­undan en az etkiyle çıkmaya çalışıyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye