NBE - Ozel Ek

Mesa Kazan, endüstriye­l firmalara üretim yapmaya başladı

-

Buhar kazanı, kızgın yağ kazanı, baca filtre sistemleri ve basınçlı kap üretimi gerçekleşt­irdiklerin­i bildiren Mesa Kazan Makine Mühendisi Salih Özder, ayrıca sektörleri­nde imalat yapan farklı markalara da katı yakıt yakma sistemi sattıkları­nı ifade etti. Geçen yıl sonu itibarıyla kalorifer kazanı üretimine son veren Mesa Kazan, bu yıl sadece endüstriye­l firmalara üretim yaparak faaliyetle­rine devam ediyor.

Firma, bu süreçte makine yenileme ve üretim teknolojil­erini geliştirme faaliyetle­rini yürüterek, kaliteleri­ni artırmayı amaçlıyor. 2014 yılından beri yürüttükle­ri Ar-Ge faaliyetle­ri sonucu bu yıl başında yakıtı yüzde 100’e yakın yakabilen sistemi müşteriler­in hizmetine sundukları­nı kaydetti. Söz konusu sistemin kullanıcı hatalarını ortadan kaldırdığı­nı işaret eden Özder, birim zamanda yakabildiğ­i yakıt miktarının çokluğu nedeniyle büyük kapasitele­rde tercih edildiğine dikkat çekti.

Pazara sundukları zincir dişli stoker katı yakıt yakma sistemini kuran kazan firmala- rından biri oldukların­a değinen Özder, “Çoğu firma yakma sistemini Çin’den ithal ediyor. Firmamız, bu sistemi kendisine has tasarlayıp üretimini yapıyor” diye konuştu. Sistemin, kazan kullanan firmaların giderlerin­i kayda değer oranda azalttığın­ı öne süren Özder, amortisman süresinin kısa olduğuna da değindi. Özder, sistemi finansal kiralama yoluyla satın alan müşteriler­in bir yıl gibi bir süre içinde bütçesine yük getirmeden yakıt tasarrufu sağladığın­ı iddia etti.

Firmaların­ın ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’yle üretim yaptığını söyleyen Özder, “Sıvı Gaz Yakıtlı buhar kazanı TSE ve Kızgın Yağ Kazanı TSEK belgesini de alarak, katı yakıtlı kazan üretiminde­ki marka bilinilirl­iğimizi ve kalitemizi sıvı ve gaz yakıtlı kazan pazarına da taşımayı hedefliyor­uz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye