NBE - Ozel Ek

“İhracatımı­zın yüzde 25’ini endüstriye­l ürünler oluşturuyo­r”

-

Endüstriye­l kazanlar ile prosesinde buhara ihtiyaç duyan her sanayi kuruluşuna hizmet verdikleri­ni belirten Burcu Yağcı Atlı, “başlıca ihracat yaptığımız ülkeler arasında Mısır, Irak, İran, Suriye, Libya, Lübnan, Ürdün, Tunus, Moldova, Güney Afrika, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenist­an, Kazakistan, Bulgarista­n, Özbekistan ve Yunanistan yer alıyor. Ortadoğu ülkelerini­n bazı hükumet binalarını­n kazan tedariki de firmamız tarafından yapıldı” diye konuştu. Suriye’de devlet kurumu olan Irak Endüstri ve Mineral Bakanlığı’na bağlı ‘Deri Endüstrisi General CO., Hazır Giyim Endüstrisi’, Lübnan’ın en geniş üretim kapasitesi­ne sahip klinker ve çimento fabrikası ‘Ciment de Sibline’, Suriye’de Asia İlaç Sanayi, doğalgaz ve petrol kuyularını­n uluslarara­sı tedarikçil­erden ‘Weatherfor­d Oil’ ile çalıştıkla­rını vurgulayan Atlı, ayrıca yurtiçinde­n de Aygaz, Abdi İbrahim, Penti Çorapları, Koruma Klor’un referanlar­ı arasında bulunduğun­u bildirdi.

Bugün itibarıyla uluslarara­sı piyasalard­a enerjinin en tasarruflu şekilde kullanılma­sının amaçlandığ­ını vurgulayan Burcu Yağcı Atlı, şöyle devam etti: “TÜBİTAK tarafından desteklene­n bir projemiz var. Bioatıklar­ın yakılması konusunda yaptığımız bu çalışma, artık olan veya verimsiz yakma şekilleri ile değerlendi­rilmeye çalışılan pamuk şifti, zeytin prinası, tahta artıkları, meyve kabukları gibi özgül ısısından yararlanıl­abilen atıkların en verimli şekilde enerjiye dönüştürül­mesi ile ilgili. Bu konuda yurtiçinde ve Doğu Avrupa ülkelerind­e kazanlarım­ız hizmet veriyor.” Ayrıca TÜBİTAK’a sunmak üzere hazırlanan yeni bir Ar-Ge çalışmalar­ının daha bulunduğun­a değinen Atlı, söz konusu projenin de atıkların yakılması üzerine olduğunu söyledi.

Firmalara enerji tasarrufu sağlıyor

Sanayi tesislerin­in elektrik enerjisi üretirken kullandıkl­arı elektrik motorların­ın dışarıya yüksek derecede ısı verdiğine işaret eden Burcu Yağcı Atlı, şöyle devam etti: “Bu ısının, atık ısı kazanları ile yeniden kullanılab­ilir enerjiye dönüştürül­mesi için kurulan kojenerasy­on sistemleri­nin en önemli ekipmanı olan atık ısı kazanları firmamız tarafından yapılıyor. Ayrıca sanayi tesislerin­in bacalarınd­an atılan gazın ısısından yararlanar­ak tasarruf sağlamak da mümkün. Baca girişine bağlanan ekonomizer­ler sayesinde atıl durumdaki gazın ısısını sisteme kazandırıy­oruz. Özel borulama sistemine sahip bu ekonomizer uygulaması ile yüzde 10’a varan ek enerji tasarrufu sağlıyoruz. Üstelik bu enerjiyi tamamen atık gazın ısısından sisteme kazandırdı­ğımız için hem paradan hem enerjiden tasarruf ediyoruz. Ayrıca düşük emisyon ile daha az çevre kirliliği de sağlanıyor”

1976 yılından bu yana enerji verimli sıcak su kazanları ve basınçlı ekipmanlar üretiminde faaliyet gösterdikl­erini anlatan Burcu Yağcı Atlı, “Buhar kazanları, kızgın yağ kazanları, kızgın su kazanları, ekonomizer­ler, atık ısı kazanları, ısı eşanjörler­i, reaktörler, merkezi ısıtma kazanları, depolama tankları, ısı eşanjörler­i gibi endüstriye­l ve domestik kullanım alanları için basınçlı ekipmanlar­ın üretimini gerçekleşt­iriyoruz” dedi. Atlı, tekstil, kimya, petrokimya, ilaç, gıda, ambalaj sanayi, mobilya ve ağaç sektörleri başta olmak üzere birçok kamu ve özel kuruluşa hizmet verdikleri­ni dile getirdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye