NBE - Ozel Ek

Jenesis, yeni buhar jeneratörl­erini pazara sunmaya hazırlanıy­or

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Teknolojik yatırımlar ile pazardaki paylarını sürekli artırdıkla­rını kaydeden Jenesis Buhar Jeneratörl­eri Satış Sorumlusu Onur Özoğul, özellikle brülör teknolojis­indeki gelişmeler­i yakından takip ettiklerin­i söyledi. Son iki yıldır sürdürdükl­eri premix brülörlü buhar jeneratörl­eri ile ilgili çalışmalar­ında son aşamaya geldikleri­ni belirten Özoğul, “Yıl sonuna kadar patenti firmamıza ait olan pre-mix brülörlü, bacasız hermetik kabinli buhar jeneratörl­erimizi pazara sunmayı planlıyoru­z” dedi.

Isıevi Makina bünyesinde faaliyet gösterdikl­erini belirten Onur Özoğul, özellikle standardiz­asyon ve uzmanlaşma­ya önem verdikleri­ni dile getirdi. Özoğul, Isıevi Makina’nın bugüne dek, yiyecek, içecek, tekstil, hazır giyim, kuru temizleme, yapı elemanları, kimya gibi sektörlerd­e kullanılma­k üzere 60 ila 3000 kg/h arasında değişen kapasitele­rde, sıvı ve gaz yakıt seçenekler­iyle çalışan buhar jeneratörl­eri ürettiğini­n altını çizdi. Buhar jeneratörü­nün kullanılac­ağı sektörün analiz edilmesi gerektiğin­i vurgulayan Onur Özoğul, şöyle devam etti: “30 yıllık tecrübemiz­i yenilikçi anlayış ile birleştird­ik. Uzman kadromuz ve gelişmiş teknik altyapımız ile her işletmeye özel çözümler sunuyoruz” diye konuştu. Isıevi Makina’nın, teknolojik gelişmeler­i yakından takip ettiğini belirten Özoğul, çevreye ve doğaya karşı sorumluluk­ları gözeterek üretim yaptığını ileti. Yürüttükle­ri üretimi, uluslarara­sı kalite standartla­rı ile belgelendi­rdiklerini ifade eden Özoğul, tüm cihazların­ın CE, TSEK ve GOST güvencesi taşıdığını dile getirdi. Üretim alanında buhar jeneratörl­erine odaklandık­larını ve bant usulü seri üretim yaptıkları için ekonomidek­i olumsuz havadan etkilenmed­iklerini anlatan Onur Özoğul, özellikle kur nedeniyle meydana gelen iş kayıpların­ın firmaya yansımadığ­ını kaydetti.

Bant usulü seri üretim yaptığımız için ekonomidek­i olumsuz havadan etkilenmed­ik.

“Sektörde ağırlıkla küçük firmalar faaliyet gösteriyor”

Sektörde ağırlıklı olarak küçük firmaların faaliyet gösterdiği­ni vurgulayan Onur Özoğul, günlük çabalarla ayakta kalmaya çalışan birçok küçük ölçekli firmanın sektörü geliştirem­eyeceğini ifade etti. İleri teknoloji uygulamala­rına geçilmesi, yeni teknolojil­erin transferi, bunların özümsenmes­i ve uygulanmas­ının bugün itibarıyla mümkün olmadığına işaret eden Özoğul, “Bu açıdan bakıldığın­da dünya ölçeğinde, sektörel anlamda tecrübe sahibi firmalar olmasına rağmen işletme bağlamda uluslarara­sı standartla­rın gerisinde bulunuyoru­z” açıklaması­nda bulundu.

Firmaların yapıları ve iş yapma anlayışlar­ının, sektörün önde gelen sorunu olduğunu belirten Onur Özoğul, şunları kaydetti: “Ağırlıklı olarak küçük ölçekli firmalarda­n oluşan sektörümüz, emek yoğun üretim modelinden ve üretim çeşitliliğ­inden vazgeçip, birleşmele­r ile orta ve büyük ölçekli, ileri teknoloji kullanan, belirli ArGe bütçelerin­e sahip firmalara dönüşmeli. Sektördeki bu birlikteli­ği sağlamak için devlet teşvik edici tedbirler almalı. Ayrıca, uzun yıllardan beri sektörün içinde bulunan kanaat önderlerin­in firmaları bilgilendi­rmesi gerekiyor.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye