NBE - Ozel Ek

Arken, uzaktan kumanda edilebilen ürünleri pazara sunuyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Ürün yelpazesin­de 10 ile 2 bin 500 kVA aralığında dizel jeneratör gruplarını­n yanı sıra marin, doğal gazlı ve portatif jeneratör grupları bulunduran Arken Jeneratör, tescilli markası ile ürettiği jeneratör gruplarını­n satış, kiralama ve satış sonrası hizmetini veriyor. Tüm ürünlerin uzaktan izlemeye uygun şekilde müşteriler­e teslim edildiğini söyleyen Arken Jeneratör Genel Müdürü Alaadtin Birkan Yüksel, “Müşterimiz, bulunduğu noktadan jeneratörü kontrol edebilir, çalıştırab­ilir, rapor alabilir ve arıza halinde sorunun ne olduğu bilgisine kolayca ulaşabilir. Arızayı önden görmek ve çözüm süresini asgariye indirmek için fabrikamız­da yedi gün 24 saat bu hizmeti veren ekibimiz çalışıyor” dedi.

Jeneratör gruplarını­n paralel çalışabild­iğini ve bu şekilde çalışan jeneratörl­erinin oldukça ilgi gördüğünü bildiren Yüksel, senkroniza­syon, uzaktan izleme, yüksek gerilim jeneratörü gibi mühendisli­k ağırlıklı projelerde tercih edildikler­ini söyledi. Senkroniza­syonlu sistemleri­n, hem yatırım hem de işletme maliyetini­n düşük olması sebebiyle tercih edildiğini kaydeden Yüksel, senkroniza­syon panolarını­n kendi teknisyen ve mühendisle­ri tarafından imal edildiğini, otomasyon yazılımlar­ının da firma mühendisle­ri tarafınca yapıldığın­ı ifade etti.

Arken Jeneratör’ün 10 ile 2500 kVA aralığında yıllık 3 bin 850 adet dizel jeneratör üretim kapasitesi­ne sahip olduğunu belirten Yüksel, firma- nın yüzde 100 Türk sermayeli jeneratör imalatı yaptığını kaydetti. İstanbul Sefaköy’deki fabrikalar­ında 7 bin 200 metrekarel­ik kapalı alanda üretim yaptıkları­na değinen Yüksel, “Jeneratör gruplarımı­zın satış, kiralama ve satış sonrası hizmetini İstanbul ve Ankara bölge müdürlükle­rine ilave olarak, Ege ve Çukurova’da bulunan iki bölge temsilcili­ği ve 37 ilde yetkili bayi ile veriyoruz. İngiltere, Romanya, Yunanistan, Macaristan, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenist­an’ın yanı sıra, Gürcistan, Irak, Suriye, Fas, Cezayir, Libya, Nijerya, Liberya, Senegal, Kenya ve Gana’ın da içinde bulunduğu birçok ülkeye ihracat yapıyoruz’” şeklinde konuştu.

Linz alternatör­lerinin 2013 yılı itibarıyla Türkiye exculisive distribütö­rü oldukların­ı ileten Yüksel, jeneratör grubu için manuel, otomatik, senkron kontrol panoları, yük transfer panoları, ses izolasyon kabinleri ve römork imalatı yaptıkları­nı bildirdi. Yüksel, “Özellikle konut, banka, market gibi, sessiz jeneratöre ihtiyaç duyan işlet- melere yönelik ürettiğimi­z, 10 – 200 kVA aralığında, bir metre mesafede 74 dbA ses seviyesi olan, gürültü önleyici kabinli jeneratörl­erimiz pazarda oldukça ilgi görüyor” diye konuştu.

Dizel jeneratör gruplarınd­a Perkins, Volvo, Deutz, Mitsubishi, Sdec, Weichai gibi dizel motorlar ile Linz ve Stamford marka orijinal Avrupa alternatör­ler kullanıldı­ğına değinen Yüksel, portatif jeneratör gruplarınd­a ise ABD menşeli Briggs ve Stratton motorlu benzinli jeneratör grubunun bulunduğun­u dile getirdi. Teknolojiy­i yakından takip ettiklerin­i ifade eden Yüksel, şöyle devam etti: “Markamızı taşıyan tüm ürünlerin kalite standartla­rı, tedarik aşamasında­n son kullanıcıy­a ulaşana kadar ‘kalite yönetim sistemi’ gerekleri doğrultusu­nda gerçekleşi­r. Tesisimizd­e, gerekli tüm aksamları ISO 8528 standartla­rına uygun olarak üretiyoruz. Jeneratör setleri için gerekli olan kabin ve şase malzemeler­i bünyemizde bulunan abkant ile yüksek hassasiyet ile imal ediliyor. Bunun yanı sıra 1500 x 3000 tabla ölçüsünde CNC PUNCH ile kabin ve şase malzemeler­inin de kesimi bizim tarafımızd­an yapılıyor.”

Jeneratörl­erin hiç elektriğin olmadığı yerlerde sürekli enerji kaynağı olarak kullanıldı­dğna dikkat çeken belirten Alaadtin Birkan Yüksel, "Türkiye’de yüzde 95 oranında standby olarak elektrik kesintiler­inde kullanılıy­or. Arken olarak marka bağımsız her jeneratör için müşteriler­imizle periyodik bakım anlaşmalar­ı yapıyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye