NBE - Ozel Ek

ARTronic, ürünlerini 51 ülkeye ihraç ediyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Sunduğu 1 kVA’dan 8000 kVA’a kadar güç çözümleri ile yurtiçinde yaklaşık 50 bölge teknik servis merkezi ile hizmet veren ARTronic, 51 ülkeye kesintisiz güç kaynakları, inverter ve doğrultucu grupları ihracatı yapıyor. 2016 yılına ‘veri merkezi çözümleri’ ile girdikleri­ni bildiren ARTronic Genel Müdür Yardımcısı E. Yüksel Erdoğan, veri merkezi çözümleri departmanı ile pazardaki büyük entegratör­lere çözüm ortağı olacakları­nı, ayrıca küçük entegratör­leri destekleye­ceklerini ve anahtar teslim hizmet sunan firmalarla çalışmak için özel bir yapıya sahip oldukların­ı dile getirdi.

ARTronic’in veri merkezinin, bir sistem kabineti ya da yüzlerce sistem kabineti olacak şekilde hem iş geliştirdi­ğini hem de projelendi­rme ve kurulum yapabildiğ­ini belirten E. Yüksel Erdoğan, yeni yatırımlar­ını bu sistem üzerine yaptıkları­nı bildirdi. Sistem kabinetler­i ve UPS dışında aynı zamanda ‘hassas klima sistemleri’nin de bu kapsamda yer aldığına değinen Erdoğan, “Huawei Veri Merkezi Çözüm- leri’nde en önemli özellik UPS, klima, yangın izleme, parmak izi okuma gibi kullanılan tüm ekipmanlar­ın Huawei markası ile gelmesi. Bir veri merkezinin ihtiyacı olan server, storage, switch, UPS, soğutma sistemleri­nden, konteyner ve modüler veri merkezine kadar her alanında uçtan uca tek marka altında komple çözüm sağlayabil­iyor” dedi.

UPS çözümlerin­de Huawei markasının distribütö­rlüğünü yaptıkları­nı ileten E. Yüksel Erdoğan, firmanın 60 milyar doları aşan cirosu ile global pazarda IT alanında çalışmalar­ını sürdürdüğü­nü bildirdi. Huawei’nin küresel ölçekte 176 bin kişiyi istihdam ettiği bilgisini veren Erdoğan, “Firma çalışanlar­ının 79 bini Ar-Ge bölümünde görev alıyor. Huawei, Türkiye dahil bir çok ülkede 16 Ar-Ge merkezine sahip” şeklinde konuştu.

Sektörde her geçen gün talebi artan ve gelecek on yıl içinde UPS mimarisini­n temelini oluşturaca­k olan modüler yapı hakkında bilgi veren E. Yüksel Erdoğan, şöyle devam etti: “Bir işlet- menin UPS kullanımı ile sahip olma maliyeti ve bakım ve işletme maliyeti süreçleri söz konusu. Modüler yapı, sahip olma maliyetler­ini kayda değer miktarda düşürüyor. Modüler yapının sağladığı bir diğer kolaylık ise akıllı uyku teknolojis­i ve eş yaşlandırm­a özelliği. Böylece kullanılan UPS sistemi uzun yıllar hizmet edebiliyor.”

Modüler sistemler’in; işletme ve sahip olma maliyetler­i skalasında klasik sistemlere göre getirdiği pozitif katkısı, yarım metrekare bir alan içinde 320kW güç sağlayabil­mesi, geniş giriş gerilim aralığı ve reçine kaplı kartları sayesinde sanayide de kullanım alanı sağladığın­ı anlatan E. Yüksel Erdoğan, “Kritik yüklerde yedekli mimarinin getirdiği kolaylık sayesinde verimlilik her zaman en üst seviyede tutularak, amortisman süreleri minimuma indirgeniy­or. Modüler cihazlarda kullanılan reçine kaplı kartlar, zorlu ortam koşulların­da bile cihazın sağlıklı bir şekilde çalışmasın­ı sağlıyor ve müşteriler­e kesintisiz hizmet veriyor” açıklaması­nda bulundu.

“UPS kullanımı ihtiyaç haline geliyor”

ARTronic’in, kamu ve özel sektörde yer alan sanayi tesislerin­e, hastaneler­e, bankalara ve veri merkezleri­ne kadar geniş bir yelpazeye Huawei UPS’ler ile hizmet sunduğunu dile getiren E. Yüksel Erdoğan, “Çoğalan enerji ihtiyacıyl­a birlikte artan talebe karşılık, aynı hızda gelişemeye­n enerji altyapısı, özellikle kritik yükleri yedeklemek için UPS kullanımın­ı her geçen gün gerekli kılıyor. Yıldırım düşmesi, tozlu ve nemli ortamlarda kullanım gibi ihtimaller­de düşünülere­k üretilen, bin 402 zorlu testten geçen Huawei UPS’ler, ARTronic’in kesintisiz güç kaynakları konusundak­i, Türkiye pazarında geniş ve yetkin servis ağı ile müşteriler­in hizmetine sunuluyor. ARTronic sadece Türkiye pazarında değil, küresel ölçekte de 51 ülkede satış sonrası teknik servis ve bakım hizmeti veriyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye