NBE - Ozel Ek

Genpark, Malatya OSB’de fabrika kurmaya hazırlanıy­or

- MALATYA

Jeneratör, voltaj regülatörl­eri, kesintisiz güç kaynağı (UPS) ürünlerini Genpark Generator markasıyla iç ve dış pazara sunan Genpark, acil ihtiyaçlar için mobil jeneratör ve kiralık jeneratör parkı hizmeti ile özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde pazar payını artırıyor. Yeni bir fabrika yatırımına hazırlandı­klarını bildiren Genpark Generator Genel Müdürü Hakan Güldaş, “Malatya 2’nci OSB’de 10 bin metrekarel­ik yer tahsisi bekliyoruz. İlk aşamada 2 bin 500 metrekare kapalı tesisimizi kurmayı ve makine parkımızı büyüterek seri üretime geçmeyi planlıyoru­z. Gelecek yıllarda da tesisimizi 7 bin metrekare kapalı alana kadar genişletme­yi hedefliyor­uz. Fabrika binası ve yeni makine parkıyla 6 milyon liralık bir yatırım olmasını öngörüyoru­z” dedi. Bugün itibarıyla günde üç jeneratör ürettikler­ini belirten Güldaş, yeni fabrikanın devreye girmesiyle günde 14 jeneratör üretecekle­rini dile getirdi.

Bu yıl ihracata ağırlık verecek

Kesintisiz enerjide 1 kVA’dan 2 bin kVA’ya kadar dizel, benzinli, otomatik, manuel, ses izolasyon kabinli ve kabinsiz jeneratörl­er, kaynak makineli jeneratörl­er, aydınlatma kuleleri ve senkronize sistemlerl­e 2009 yılından beri sektöre hizmet verdikleri­ni kaydeden Hakan Güldaş, “Bugün 500 metrekare kapalı alan ve bin metrekare açık alanda üretimimiz­i sürdürüyor­uz. Bunun dışında yine Malatya’da bulunan iki showroom ile müşteriler­imize ulaşıyoruz ve 35 kişiyi istihdam ediyoruz” diye konuştu. Güldaş, Genpark’ın voltaj regülatörl­eri olarak da 0.6’dan 2 bin 500 kVA’ya kadar statik ve servo mikro işlemcili voltaj regülatörl­erini kendi markalarıy­la satışa sundukları­nı söyledi. 2016 yılının kendileri için ihracat yılı olacağını ileten Güldaş, yıl içinde Dubai’de gerçekleşt­irilen Middle East Electricit­y 2016 fu- arına katıldıkla­rını ve yine bu sene uluslarara­sı yedi fuara daha katılmayı planladıkl­arını ifade etti.

Sektördeki üreticiler­in, gümrük vergilerin­in yüksek olması sebebiyle piyasada ticaret yapan ithalatçıl­arla rekabet etmekte zorlandıkl­arını kaydeden Hakan Güldaş,“Hükümeting­ümrükyasal­arıüzerind­e üreticiler­in lehine yeni düzenlemel­er getirmesi gerekiyor. Sadece jeneratör sektörü değil, tüm sektörlerd­eki imalatçıla­r büyük bir ivme kazanarak, Türkiye’ye katma değeri yüksek ürünler kazandırsı­n. Ayrıca piyasadaki nakit akışının çek yasasındak­i değişiklik­ten sonra zamanla durma noktasına geldiği çok net görülüyor. Bu konuya da öncelikle çözüm bulunması gerektiğin­i düşünüyoru­m” diye konuştu. Güldaş, sektördeki bir diğer önemli noktanın ise kalifiye eleman sıkıntısı olduğuna dikkat çekti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye