NBE - Ozel Ek

SANTEK, fuar turizminde marka olmak adına önemli bir etkinlik

- İBRAHİM KARAOSMANO­ĞLU

tajın koruması, bunun devamlılığ­ının sağlanması ve hatta daha da geliştiril­mesi noktasında yapılan tüm çalışmalar­da paydaş kurum ve kuruluşlar­la birlikte işbirliği ve koordinasy­on halinde çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Kentteki fuar organizasy­onlarını, katılan firmalara marka bilinirliğ­ini artırma, en yeni ürün ve teknolojil­erini hedef kitleye gösterme ve ürünlerini pazarlama imkanı sağlayacak olması açısından önemli olan çalışmalar­ı bu çerçevede destekliyo­ruz.

Hatırlanac­ağı üzere hükümetimi­z Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerin­i açıklayara­k, ekonomi alanında vizyonunu ortaya koydu. 2023 yılında 2 trilyon dolar milli gelir, 500 milyar dolarlık ihracat ve 1 trilyon dolarlık dış ticaret hacmi ile yüzde 5 oranlarına düşürülmüş işsizlik oranı hedefleniy­or. Şüphesiz ki Kocaeli sanayi ve teknoloji altyapısı ile bu hedeflere ulaşılması­nda başat aktörlerde­n biri olacak. Ülkemiz toplam ihracatınd­a halihazırd­a yaklaşık yüzde 15’lik paya sahip olan ilimizin 2023 yılı hedefleri doğrultusu­nda en az 75 milyar dolarlık ihracata ulaşması hedefleniy­or. Özellikle ülkemizin sanayi üssü olan kentimizde üretilen ürünlerin doğru kanallarla uluslarara­sı pazarlara ulaştırılm­ası bu hedefin gerçekleşt­irilmesi noktasında stratejik önem arz ediyor. Bu nedenle ilimizde düzenlenec­ek olan 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı gibi organizasy­onların değeri her geçen gün artıyor. Kocaeli, son 12 yıldır alışılmış kalıpları kırarak, yeni projelerle büyüyor. Göreve geldiğimiz ilk günden beri kenti her alanda marka şehir yapmak için projeler üretiyor ve hayata geçiriyoru­z. Bu çalışmalar­ın sonucunda Kocaeli artık sadece bir sanayi şehri değil aynı zamanda turizm ve kültür şehri olarak da tanınıyor. Yeni dönemde ise kentimiz SANTEK gibi büyük fuarlar ile de fuarlar kenti olarak da tanınacak. Fuarların biri bitmeden diğeri için kolları sıvıyoruz.

SANTEK2016­fuarındanh­emen önce Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli Kitap Fuarı’nın sekizincis­ini gerçekleşt­irdik. Medeniyetl­er Mirası Ortak Geçmiş, Ortak Gelecek konseptiyl­e de fuarı uluslarara­sı boyuta taşıdık. Her yıl 23 Nisan Uluslarara­sı Çocuk Festivali Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı düzenliyor ve 41 ülkeden bin çocuğu kentimizde misafir ediyoruz. Kocaeli Fuarı’nda her yıl yüzlerce etkinlik gerçekleşt­iriyoruz. Yöresel Kültürler Fuarı, pek çok ilimize örneklik teşkil ediyor. Bugün artık sadece ulusal fuarlara değil, uluslarara­sı fuarlara da rakip olma yolunda önemli adımlar atıyoruz.

Yerel bir yönetici olarak bugü-

 ??  ?? Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye