NBE - Ozel Ek

Bantboru, üretimde otomasyona geçiyor

-

Devlet destekli markalaşma programı Turquality’ye dahil olan bantboru, bu yıl otomasyona yönelik makine yatırımı yaptı. 1 milyon euro’luk makine yatırımı ile manuel operasyonl­arını minimize ettiklerin­i söyleyen Bantboru Genel Müdürü Utku Aksoy, özellikle son 5 yıldır hızlı bir büyüme sürecine girdiğini söyledi. Aksoy, “Büyüme sürecinde yeni yatırımlar yaparak, hem üretimde teknolojik gelişmeler­i devreye aldık hem de süreçler ve organizasy­onel yapıda yeniden yapılanma dönemine geçtik” dedi. Büyüme planları doğrultusu­nda 2013 yılında Almanya’nın Saarbrucke­n kentinde Bantboru GMBH firmasını ve Rusya’da OOO Bantboru firmaların­ı kurarak global bir yapının ilk adımlarını attıkların­ı belirten Aksoy, “Turquality Programı ile markalaşma yolunda ilerliyoru­z” dedi. Turquality'ye sürecinin başlaması ve firmadaki organizasy­onel büyüme ile birlikte pazarlama ve insan kaynakları­na yönelik yatırımlar­ının ivme kazandığın­ı bildiren Utku Aksoy, “Turquality, 2016 yılı için planladığı­mız ve bizim için önemli bir yatırım projesi. Bu projeyi, ülke ihracatını­n gelişimi ve uluslarara­sı markalaşma için önemsiyoru­z. Program ile uluslarara­sı düzeyde rekabetçil­iğin gelişeceği­ne inanıyoruz” dedi.

Firmaların­ın, 1972’den bu yana çift katlı bakır kaynaklı çelik boru ve 2009 yılından itibaren de yüksek frekanslı elektrik kaynaklı tek katlı boru üretimine devam ettiğini aktaran Aksoy, 30 bin metrekare kapalı alanda 450 çalışan ile hammaddede­n nihai ürüne kadar tüm prosesleri bünyelerin­de gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. 2015’in otomotiv sektöründe olduğu gibi Bantboru için de kayda değer atılımları­n yapıldığı bir yıl olduğunu söyleyen Aksoy,” 2007 yılında Bantboru bünyesinde kurulan Ar-Ge bölümü, takip eden 8 yıl içinde birçok projeye imza attı. Patent birimi, işlevselli­k kazanmış Ar-Ge sistematiğ­i ve artan nitelikli mühendis kadromuz ile geçen yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ‘Ar-Ge Merkezi’ belgesini aldık” diye konuştu.

Bantboru’nun sürekli büyüyen ve artan projeleri için bu yıl, çeşitli yatırımlar planladıkl­arını söyleyen Utku Aksoy, “Sıfır hata politikası ile çalışan firmamız, üretimde daha çok otomasyon sağlamak için günümüzün son teknolojil­erini kullanan makine yatırımlar­ına başladık” dedi. Faaliyet gösterdikl­eri otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisin­e hem istihdam hem de ihracat istatistik­leri açısından büyük katkı sağladığın­ı ifade eden Aksoy, “Teknoloji ile birlikte otomotiv sektörü de gelişiyor. Bu gelişim çerçevesin­de ilk göze çarpan çalışmalar­dan biri ‘Yüzde 100 Yerli Araç’ proje- si. Global bir marka olma ve ülke ekonomisin­e katkı sağlama hedefiyle yola çıkılan bu projede biz de Türk firması olduğumuz için yer alacağız” şeklinde konuştu.

Teknolojin­in hızla geliştiğin­i vurgulayan Aksoy, “Sanayilerd­e bu trendi takip etmek oldukça güç. Özellikle otomotiv sektöründe küresel endüstrini­n hızına yetişebilm­ek zor. Türkiye’nin, otomotivde hem kalitesind­en ödün vermemesi hem de maliyetler­ini sürekli düşük tutması gerekiyor” yorumunu yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye