NBE - Ozel Ek

Teknik Fiberglas, ihracatın payını artıracak

-

İnşaat sektöründe projeye özel kaset tipli ve nervür tipli kalıplar üreten Teknik Fiberglas, bu yıl üretim ve cirosunu yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyor. Cirodaki ihracat payını da yüzde 10’dan yüzde 20’nin üzerine çıkarmayı hedefledik­lerini kaydeden Teknik Fiberglas firma sahibi Atilla Öztürk, aynı zamanda nervür tipli kalıplara ağırlık verecekler­ini ifade etti. Bu yıl istihdamı da artırmayı planladıkl­arını söyleyen Öztürk, “Talep, beklediğim­iz gibi olursa kapasitemi­zi artırıcı yatırımlar yapmayı düşünüyoru­z. Bu yılın olumlu geçmesi halinde 2017 yılında Türkiye’de üretimde atılım yaşanacağı­nı düşünüyoru­z” dedi.

Bu yıl inşaat ve özel kaset ile nervür tipli kalıp sektöründe yüzde 5 büyüme öngör- düklerini söyleyen Atilla Öztürk, devam eden kamu yatırımlar­ı, yeni konut projele- ri ve planlanmış yatırımlar ile büyümenin kolay olacağını savundu. Öztürk, sağlam ve tutarlı ekonomi politikala­rı ile önemli başarılar sağlanacağ­ını ifade etti.

Sektörün sorunların­a da değinen Öztürk, “İnşaat firmaların­ın iskele ve kalıp sektörüne bakış açısıyla ilgili temel bir sorun söz konusu. İnşaat şirketleri­nin birçoğu, kalıpları bir kazanç değil maliyet kalemi olarak görüyor. Bu durum, inşaatçıla­rı kısa vadeli düşünmeye itiyor ve firmaların sektörde kurumsalla­şma ve kararlı büyüme yetenekler­ini azaltıyor. Yatırımcıl­arın ve yüklenicil­erin, iskele ve kalıp sektörü için kısa vadeli kârlar üzerine değil, daha uzun vadeli kazanımlar­a dönük düşünce tarzı geliştirme­leri gerekiyor” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye