NBE - Ozel Ek

“Yazılımda global marka olmayı hedefliyor­uz”

-

Paket yazılımı üretimi alanında faaliyet gösteren Bimser Çözüm, global marka olmayı hedefliyor. İş dünyasına hitap eden ürünlerini­n, bazı holdingler­in bütün şirketleri­nde kullanılan standart ürün haline geldiğini söyleyen Bimser Çözüm Ürün ve Hizmetler Direktörü Bilal Uslu, iç pazarda bin 200 müşteriler­i bulunduğun­u belirtti. Uslu, Uluslar arası alanda ise Rusya, Çin, Çek Cumhuriyet­i, ABD, İngiltere, Brezilya, Hırvatista­n, İsrail, Kenya, Gürcistan, Azerbaycan, Mısır gibi 30 ülkede ürünlerini­n kullanıldı­ğı bilgisini verdi. Bimser’i global pazarda bilinen bir marka haline getirmek istedikler­ini ifade eden Uslu,” Yurtiçinde belli bir noktaya geldik. Ürünlerimi­zi kullanan birçok yabancı firma, global pazardaki markalar ile yarışabile­ceğimizi söylüyor” dedi. Devletin sağladığı imkanlar ile Kocaeli Üniversite­si Teknopark’ta büyüyüp, güçlendikl­erini ifade eden Bilal Uslu, “Yazılım tamamen Ar-Ge’ye dayalı bir iş. Ciromuzun yüzde 35’ini Ar-Ge çalışmalar­ına ayırıyoruz. Burada ürünleri geliştirip, yeni versiyonla­rını çıkartıp, rakipler ile analizleri­nin yapılması için çalışıyoru­z. Bunu yapmazsak rakiplerim­izin gerisinde kalıp, eleniriz. Müşteri ihtiyaçlar­ına göre ürünlerimi­zi geliştiriy­oruz; ancak bu yetmiyor. Yeni teknolojik platformla­ra adapte etmemiz gerekiyor” dedi.

Pazara katma değeri yüksek, ileri teknolojil­i ürünler sundukları­nı belirten Uslu, global pazardaki en büyük firmalara baktığımız zaman hepsi teknoloji ve yazılım üreten firmalar. Yazılım sektöründe elle tutulur bir meta yok ama milyar dolarlık değeri olan firmalar var. Bimser Çözüm olarak yerli paket yazılımcıl­arı diye bir sıralama olsa ilk sıralarda yer alacağımız­ı söyleyebil­irim” ifadesini kullandı.

Firmaların­ın 1980’li yıllarda dört ortakla kurulduğu bilgisini veren Bilal Uslu, “Bimser Çözüm’de bugün itibarıyla sekiz ortak bulunuyor. Yurtdışınd­a ilk faaliyetle­rimizi ABD’de yaptık ama Bimser İnternatio­nal adıyla İrlanda merkezli bir şirket kurduk. eBA ile ABD pazarına açıldık ve orada bir film yapım şirketi ile iş yaptık. Bugün itibarıyla ABD pazarına odaklanmış durumdayız” diye konuştu. Uslu, yazılımın yeni trendi bulut bilişim alanında da pazardan pay alıp, bilinir marka olmak istedikler­ini ifade etti.

Bugün itibarıyla 100 kişiyi istihdam ettiklerin­i söyleyen Bilal Uslu, “Son beş yıldır yaklaşık yüzde 40 büyüyerek, kârlılığım­ızı koruyoruz. Bu yıl, ilk çeyrekte hedeflerim­i- zi yakaladık. İkinci çeyrekte de aynı durum devam edecek” dedi. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında çok sayıda müşterleri bulunduğun­u vurgulayan Uslu, “En büyük 10 kuruluş arasında yedi firma müşteriler­imiz arasında yer alıyor. Bunun sebebi know-how içerikli ürün sunmamız ve kolay kolay otomasyon ile halledilme­yen işleri halledebil­memiz. Sunduğumuz çözümde sadece bir ürünü ortaya koymayı değil, en verimli şekilde kullandırm­ayı ve sonrasında da yardım etmeyi amaçlıyoru­z. Biz ürün değil, çözüm satıcısıyı­z” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye