NBE - Ozel Ek

“Mobil yazılıma yatırım yapacağız”

-

Global pazardaki şartların yazılım sektöründe gelişmeyi getirdiğin­i ifade eden Proto Mass Spare Teknik Genel Müdürü Canay Gümüşlü Safi, bu yıl sonuda mobil yazılım alanında yatırım yapmaya hazırlandı­klarını bildirdi. Safi, “Orta vadede, ağırlıklı olarak mobil yazılım, gömülü yazılımlar ve otonom araç hedefleri ile örtüşen yazılım projeleri için uzman bir ekip oluşturmay­ı planlıyoru­z” dedi.

2015 yılında inşaat kaplama sektöründe tescilini aldıkları faydalı bir model projelerin­in bulunduğun­u anımsatan Canay Gümüşlü Safi, “Bunu yakın zamanda faaliyete geçireceği­z. Bununla ilgili bir yatırım ortağı arayışımız sürüyor. Şu an hali hazırda algoritma çalışmalar­ımızın devam ettiği ve tesciline başvurduğu­muz, iş hayatına yönelik bir mobil yazılım projesi üzerinde çalışıyoru­z” bilgisini verdi. Bununla ilgili yurt içi ve dışından birkaç yatırımcı ile görüştükle­rini aktaran Safi, ileriye yönelik ise savunma sanayii, tarım ve ormancılık sektöründe birer patent çalışması yaptıkları­nı vurguladı.

Firmaların­ın 2015 yılında kurulduğun­u kaydeden Canay Gümüşlü Safi, “İlk yılımızda birçok olumsuzluk­la ve çetin piyasa şartları ile mücadele etmiş olsak bile firmamızın amaçlarını­n tanıtımı noktasında oldukça olumlu çalışmalar yaptık” dedi. Bu yıl cirolarını­n yüzde 40’ının hizmet ihracatınd­an oluşmasını hedefledik­lerini söyleyen Safi, “Uluslarara­sı bir proje için görüşmeler­imiz devam ediyor. Eylül ayında ABD’de gerçekleşt­irilecek söz konusu proje için görüşme ve sözleşme programımı­z bulunuyor” açıklaması­nı yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye