NBE - Ozel Ek

İklimlendi­rmeden ayrılan RCS müteahhitl­ik projelerin­e odaklandı

-

Isıtma ve soğutma alanlarınd­aki faaliyetle­rine bundan iki yıl öncesine kadar devam eden RCS, son dönemde bu alandaki kârlılığın düşmesi sonucu müteahhitl­ik hizmetleri­ne odaklandı. Bu alanda yap-sat modeli ile kârlılığın artırmak isteyen firma, artan konut üretiminin potansiyel­inden faydalanma­k istiyor. RCS İnşaat GenelMüdür­üHikmetOda­baş,bugünekada­r resmi ve özel alanda birçok projeye imza attıkların­ı bildirdi. Bugüne kadar resmi ihalelere gireke. Ordu’da okul, yurt ve vergi dairesi gibi kurum binaları inşa eden şirket, turizm alanında da kentteki Vona Otel ve restoranı işletti.

Bugün itibarıyla 50 kişilik bir ekiple inşaat sektöründe faaliyet gösterdikl­erini anımsatan Hikmet Odabaş, bu alanda yapsat modeli ile ilerlemek istedikler­inin altını çizdi. Türkiye’de nitelikli konut açığının bulunması ve Ordu’nun genç bir nüfusa sahip olmasının konut ihtiyacına olan talebi canlı tutacağına dikkat çeken Odabaş, firmaların­ın da konut projeleri ile Ordu ve civarında adından söz ettireceği­nin altını çizdi.

“Sektörün temel sıkıntısı ehliyetsiz­lik”

Karadeniz Bölgesi’ndeki müteahhitl­erin sorunları hakkında da değerlendi­rmelerde bulunan Hikmet Odabaş, ehliyetsiz konut üreten firmaların bu alanda haksız re- kabete neden olduğunubi­ldirdi. Odabaş, “Hükümet ehliyetsiz firmalara yap-sat veya diğer inşaat alanlarınd­an men edecek yaptırımla­r, yasaklar getirmeli. Artık parası olan fakat bu alanda deneyimi olmayan birçok kişi kırsalda mütehahhit oluyor” yorumunu yaptı. Yine bu yıl piyasalard­aki belirsizli­klerden dolayı küçük çaplı projelere yönelmek durumunda kaldıkları­nın altını çizen Odabaş, aynı zamanda kârsız bir dönemden geçtikleri­ne atıfta bulundu. Türkiye’de inşaat sektörünün durması halinde tüm sektörleri­n etkilenece­ğini belirten Odabaş, ‘’Eğer inşaat sektörü olmazsa Türkiye durur. Sadece inşaat sektörüne umut bağlanması, bu sektöre herkesin akması ve kalitenin, kârın düşmesine neden oldu” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye