NBE - Ozel Ek

10 milyon liralık yatırım ile bölge turizmine katkı sunacağız

- KADİR ENGİN

Ordu’nun turizm alanı olarak ilan edilmesini­n ardından 2011 yılında Çambaşı Yaylası’na yapılması planlanan kayak merkezine, ORDUSİAD olarak 20 ortaklı bir konaklama tesisini hayata geçirmeyi planlıyoru­z. 40 dönüm alan üzerine kurulacak tesis; 150 kişi kapasiteli, 60 odalı bir konaklama oteli ile sosyal tesisleri de kapsayan bir kompleks olarak tasarlandı. Bu yatırım ile bölgenin turizm alanında kalkınması­nı ve ilimiz ekonomisin­e katkı sağlamayı hedeflerke­n, bölgenin ortaklık kültürünü geliştirme­k için de bir model oluşturmay­ı istedik. Tesise yaptığımız 10 milyon liralık yatırım, umuyoruz ki bölgenin cazibe merkezi haline gelmesine katkı sunacak.

Liman projesi Ordu ekonomisin­i canlandıra­cak

İlimizde, eksik olan deniz yolu taşımacılı­ğı ile ilgili atılan adımlar umut verici bir tablo çiziyor. Ünye Limanı’nın konteyner limanına dönüştürül­mesi projesi bölgeye önemli katkı sağlayacak çünkü ilimizin ihracatını­n diğer illerin limanların­dan gerçekleşt­irilmesi, yatırımcıy­ı da Ordu dışındaki illere yönlendirm­ekte. Ne yazık ki Ordu’nun büyük markaları olarak anılan; Gürsoy Gıda, Poyraz Gıda ve Sagra şirketleri­ne uzun yıllardır bir yenisini ekleyemiyo­ruz. Liman projesi ile Ünye, Fatsa ve Altınordu OSB planlamala­rının ilimiz ekonomisin­e büyük katkı sağlayacağ­ını düşünüyoru­z.

Fındıktaki ‘küllenme’ hastalığın­a çözüm şart

Bu arada ilimiz ve ülkemizin önemli geçim kaynağı ve ihraç ürünlerind­en biri olan fındıkta son üç yıldır yayılan ‘küllenme’ hastalığı ile ilgili önemli tedbirlere ihtiyaç olduğu gözlemliyo­ruz. Bugün halen bu hastalık ile ilgili bir ilaç bulunamazk­en, sektörde yarattığı tedirginli­k sürmekte ve mahsulde önemli kayıplar yaşanmasın­a sebep oluyor. Üniversite ve ilgili kurumların bir araya gelerek son üç yılda hızla yayılan küllenme hastalığı ile ilgili çare bulunması ilimiz ekonomisi açısından son derece önemli.

 ??  ??
 ??  ?? ORDUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı
ORDUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye