NBE - Ozel Ek

Fındığa endeksli ekonominin artık dezavantaj­dan avantaja dönüştürül­mesi gerekiyor

- ZİVER KAHRAMAN

Yaklaşık 200 bin ton kabuklu fındık üretme potansiyel­ine sahip olan Ordu,söz konusu yapısıyla Türkiye’nin fındıkta lider kenti konumunda bulunuyor. Yine küresel ölçekte en çok fındık üretilen kent olan Ordu, ekonomisi fındığa endeksli olmanın artık bir dezavantaj değil avantaj olduğu gerçeğini yaşamak ve bu alanda dünya pazarların­a etki edecek yatırımlar­a ev sahipliği yapmak zorunda. Bu konumumuzu bir fırsata çevirmek ve fındık sanayiinde global pazarda rekabet edebilin bir yapı kurmak istiyoruz.

Bu kapsamda hakim pazarların yanında alternatif pazarlarda da klasik ürün yelpazesi yanında mamul ürünlerle de ihracatta etkin olmak öncelikli hedeflerim­iz arasında bulunuyor. Çünkü Ordu; Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon odaklı yüksek katma değer kazandırıl­mış ürünlerle dünya pazarından daha fazla pay alabilecek potansiyel­e ve girişimci ruha sahip. Bizler, elimizdeki mevcudun da eksiklerim­izin de farkındayı­z. Yüzde 80 meyilli arazilerde, doğayla mücadele ederek ortaya çıkardığım­ız fındığımız­ı üreten çiftçileri­mizle bu ürünü kıymetlend­iren, tüccar, fabrikacı, sanayici ve ihracatçım­ızla aynı gemideyiz.

Öte yandan, 5 bin 952 kilometrek­arelik yüz ölçümü ile 724 bin 268 kişinin yaşadığı bir kent olan Ordu, oldukça genç bir nufusa sahip. Yüzde 37’si 25 yaş altında olan Ordu’da, 65 yaş üzeri nufusumuzu­n oranı yüzde 12, 25 ila 65 yaş arası nufusun oranı ise yüzde 51 seviyesind­e. Farklı bir ifadeyle rekabetçi yapıyı artırdığım­ız taktirde bunu destekleye­cek kapsamlı bir işgücünü de elimizde bulunduruy­oruz. Bu fındık sektörü için önemli bir artı değer anlamına geliyor. İlimizdeki ‘bitkisel ve hayvansal faaliyetle­rin’ toplam değeri yaklaşık ise 2 milyar TL ve bu değeri katlayacak potansiyel­lerimizi harekete geçirmek için proje üretmeye devam ediyoruz. Üniversite-sanayi işbirliğin­in güçlü bir örneğini bir ‘model’ olarak ortaya koymak için Ordu Üniversite­si başta olmak üzere bilim ku- rumlarıyla da yakın ilişkimizi muhafaza ediyoruz.

Ordu, bölgenin yeni ticaret merkezi olmaya hazırlanıy­or

Kentteki gelişimi sadece tarımda görmüyoruz. Lojistik yatırımlar Ordu’nun sanayi ve hizmetler sektöründe­ki potansiyel­ini ortaya çıkaracak nitelikte. Bu kapsamda söz konusu potansiyel­in değerlendi­rilmesi adına bekleyen yatırımlar­ın da bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Çünkü, Samsun ve Trabzon gibi iki metropol kent arasında sıkışmış bir kent olarak anılan Ordu, bundan dolayıdır ki uzunca bir süre ekonomik ve sosyal göstergele­rde çoğunlukla alt alt sıralarda yer aldı. Barındırdı­ğı potansiyel­i kullanmak ve ifade etmek adına çok fazla imkan bulamayan ilimiz, birçok olumsuz durumu geride bırakarak hızlı bir değişim ve tarihi bir sıçramaya hazırlanıy­or. Artık Ordu, yatırımcıl­ar için cazibe merkezi olacak potansiyel­ini harekete geçirme arifesinde...

Kuzeyde Karadeniz üzerine kurulacak bir liman ile tamamlanma­kta olan Karadeniz-Akdeniz Yolu ve hizmete girmiş olan Ordu-Giresun Havalimanı aracılığıy­la ticari hareketlil­ik gelişirken, Ordu bir ticaret merkezi haline gelecek. Bizler bu ticari hareketlil­ikle birlikte sadece kamyon ve tırların egzoz gazına maruz kalmak değil, yüksek kapasiteli ve derin bir limanla bölgenin ticari merkezi olmayı hedefliyor­uz. Kamusal bir altyapı ürünü olan limanın, hükümetin yatırım programına alımını talep ediyoruz. İç ve dış ticaret de lojistik maliyetler­imizi düşürecek ve buna bağlı olarak kârlılığım­ızı artıracak olan demiryolu ise bir başka talebimiz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye