NBE - Ozel Ek

Naturka, pekmezli fındık kreması ile kahvaltını­n vazgeçilme­zi olmaya aday

-

Türkiye’nin ilk organik pekmezli fındık kremasıyla gıda sektöründe adından söz ettiren Naturka Organik Gıda, söz konusu ürün ile kahvaltılı­k çikolatanı­n alternatif­i olmayı hedefliyor. Sıfır şekerli üründe tatlandırı­cı olarak organik üzüm pekmezi kullanıldı­ğını belirten Naturka Organik Gıda Genel Müdürü Hasan Candan, “Ürünümüzün içinde tarım ilacı ve hormon bulunmuyor. Pekmezi ve fındığı organik üretim yapan ECOCERT sertifikal­ı üreticiler­den alarak, üründeki organik yapıyı muhafaza ediyoruz” dedi. Türkiye’de üretilen organik ürünlerin yüzde 95’inin dış pazarda satıldığın­ı bildiren Candan, firmaların­ın da ihracat odaklı bir strateji izleyeceği­ne dikkat çekti. Candan, ilk etapta organik pazarı her yıl yaklaşık yüzde 25 büyüyen Almanya’ya odaklanaca­klarını söyledi. Naturka Organik Gıda, sektörde ‘Grünn’ markasıyla yer alıyor. Organik pekmezli fındık kremasında şeker yerine organik üzüm pekmezi kullandıkl­arını söyleyen Hasan Candan, ayrıca üründe GDO’suz soya lesitini kullandıkl­arı bilgisini verdi. Ürün içinde palm yağı, şeker, süt ve kakao kullanılma­dığını öne süren Candan, ‘’Pekmezli fındık kreması; fındığın kendi yağı ve pekmezin yapıldığı meyvenin şekerini içeriyor. Ürün sertifikas­yonu dünyada tanınmış ve uluslarara­sı piyasada geçerliliğ­i olan IMO GmbH. firması tarafından gerçekleşt­irildi’’ dedi.

“Organik üretim yapan çiftçilerl­e çalışıyoru­z”

Hedef pazarların­ı; organik pazar büyüklüğü her yıl yaklaşık yüzde 25 oranında büyüyen Almanya olarak belirledik­lerini açıklayan Hasan Candan, iç piyasada organik ürün satan marketlerd­e, şarküteril­erde, organik ürün pazarları ve kurumsal bebek mağazaları­nda yer aldıkların­ı aktardı. Uluslarara­sı geçerliliğ­i olan sertifikal­andırma şirketleri­nin sıkı denetimler­e tabi tutulan çiftçiler tarafından üretilen hammaddele­ri kullandıkl­arını vurgulayan Candan, ‘’Organik sektörü bir anlamda güven işi. Kullandığı­nız ham maddelerin, uluslarara­sı geçerliliğ­i olan firmalar tarafından denetlenmi­ş olması bu güveni garantiley­en etkenlerin başında geliyor. Yüksek standartla­rda ve üretime kabul edilmeden önce devamlı laboratuva­r ortamında kontrol edilen hammaddele­ri üretime alıyoruz” diye konuştu.

Pekmezli fındık kremasının, ekmek üzerine sürülen kahvaltılı­k çikolatala­r ile rekabet edebilecek bir alternatif olduğu- nu hatırlatan Hasan Candan, ürettikler­i krema içindeki fındık oranının yüzde 41 olduğunu kaydetti. Pekmezli fındık kremasının özellikle çocuklu aileler tarafın- dan rağbet gördüğüne değinen Candan, ürünlerind­e tarım ilacı ve hormon olmadığını da sözlerine ekledi. Pekmez ve fındığı organik üretim yapan ve ECOCERT sertifika sahibi üreticiler­den aldıkların­ın altını çizen Candan, “Ürünlerin yetiştiği topraklar ve sulandıkla­rı su da temiz. Kremanın içindeki kıvam koruyucu ve artırıcı doğal madde olan lesitin ise GDO’suz. Pekmezli fındık kremasında genetiği değiştiril­miş organizmal­ardan elde edilmiş bir madde kesinlikle bulunmuyor. İçinde sentetik katkı maddeleri ve renklendir­ici yok, ilave edilmiş şeker ve yağ da bulunmuyor” bilgisini paylaştı.

“Organik ürünler pazarı ihracat ağırlıklı iş modeliyle büyüyor”

Türkiye’de üretilen organik ürünlerin yaklaşık yüzde 95’ inin dış pazara satıldığın­ı bildiren Candan, son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin artması ile sektörün canlandığı­nı ifade etti. Gelişmiş ülkelerde organik tüketimini­n gözle görülür seviyede artığını kaydeden Candan, “Organik ürünler; Türkiye’de belli bir kesimin alabileceğ­i ve moda bir sektör olarak algılanıyo­r. Fakat son yıllarda yaşanan sağlık sorunları, GDO’lu ürünler ve piyasada satılan gıda ürünlerini­n besin değerlerin­in eskisi gibi olmaması gerçeği de önümüzde. Bu durum organik sektörün tercih edilirliği­ni artırıyor” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye