NBE - Ozel Ek

Evrosan, yeni fabrika ile kapasiteyi ikiye katladı

-

Ordu OSB’de 2011 yılında kurulan Evrosan Makine, 2016 yılında tamamlanan yeni fabrikasıy­la kapasitesi­ni iki katına çıkardı. Bugüne kadar 10 ülkeye, 30’un üzerinde ürün çeşidi ile ihracat yaptıkları bilgisini veren Evrosan Makine Genel Müdürü Erol Akbulut, artan müşteri taleplerin­e yaptıkları yeni yatırım ile yanıt verdikleri­ni belirtti. İç piyasada sektörün önde gelen firmaların­dan ikisine projelendi­rmeden imalat sürecinine kadar tüm aşamaların­ı kapsayan, anahtar teslim entegre tesis sundukları­nı anlatan Akbulut, tamamlanan projelerde­n sadece birinin toplam maliyetini­n 1 milyon doları bulduğunu aktardı.

19 kişilik teknik ekiple; proje, danışmanlı­k ve üretim faaliyeti yürüttükle­rini ifade eden Erol Akbulut, iç piyasada üretilen düşük maliyetli kalitesiz ürünlere de değindi. Kalitenin belirleyic­i olduğuna dikkat çeken Akbulut, “Piyasada maliyeti düşük dolayısıyl­a kalitesiz birçok makine imal ediliyor. Firmamız tarafından imalatı yapılan tüm makineleri­n tasarımlar­ı firmamıza özgü ve bunlardan bazılarını­n ‘faydalı model ve endüstriye­l tasarım’ patentleri bulunuyor. Sahip olduğumuz CE işareti ve kalite belgeleri ürünlerimi­zin imalatının yüksek standarlar­da yapıldığın­ı gösteriyor” diye konuştu.

Kimi müşteriler­inin fiyat odaklı yaklaşımla­rını yetersiz buldukları­nı dile getiren Erol Akbulut, makine seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer unsurları şöyle sıraladı: “Bazı müşteriler tercihleri­ni sadece fiyatı baz alarak yapıyor ancak fiyatın

Bugüne kadar 10 ülkeye, 30’un üzerinde ürün çeşidi ile ihracat yaptık. 19 kişilik teknik ekiple; proje, danışmanlı­k ve üretim faaliyeti yürütüyoru­z.

yanı sıra ürünün malzeme kalitesi, tasarım, kullanım kolaylığı ve işletme maliyeti gibi unsurlar da en az fiyat kadar önemli.” İmalatını gerçekleşt­irdikleri makinelerd­e uzun ömür ve nihai ürünlerin işleme kaliteleri konusunda iddialı oldukların­ı kaydeden Akbulut, yüksek teknolojil­i ve çevreyi gözeten ürünler ile piyasa standatlar­ını yükseltmey­i hedefledik­lerini de sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye