NBE - Ozel Ek

Saray Alüminyum ürettiği ürünlerin %50'sini ihraç ediyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Talin Saraylı, ihracattak­i başarıları­nda sürekli geliştiril­en mimari sistemleri­n yanı sıra B1 ve A2 Yangın Sınıfı 3D (üç boyutlu) Ahşap desenli alüminyum kompozit panellerin­ın miz önemli bir rol oynadığını söyledi. Saray Alüminyum olarak 2001 yılından bu yana İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) ilk 500 büyük firması arasında yer aldıkların­a dikkat çeken Talin Saraylı, 2016 yılı itibarıyla yılda 30 bin ton alüminyum profil, 18 bin bin ton uPVC profil ve 3 milyon 600 bin metrekare alüminyum kompozit panel üretim kapasitesi­ne sahip oldukları bilgisini verdi. Talin Saraylı, ayrıca yeni bir kompozit hattı satın almayla ilgili görüşmeler­inin ise sürdüğünü açıkladı.

Yıl sonu büyüme beklentisi yüzde 4

Yeni teknolojil­erin takibi ve yeni ürünlerin sektörle buluşturul­ması konusunda ilerleyen yıllarda da Ar-Ge çalışmalar­ına aktif şekilde devam edecekleri­ne dikkat çeken Talin Saraylı, pek çok markalı konut projesinde ürünlerini­n kullanıldı­ğını, söz konusu projelerde­n bazılarını Tema İstanbul, Kale Avrupa, One Tower Ankara, Moment İstanbul, Selenium Ataköy, Aypark İzmir şeklinde sıraladı. 2016 ilk yarısı itibarıyla cirolarını­n 242 milyon TL olduğu bilgisini veren Saraylı, "2016'yı yüzde 4 büyüme ile kapatacağı­mızı öngörüyoru­z. İhracat yapılan bazı ülkelerde yaşanan siyasi ekonomik sıkıntılar sebebi ile zor bir yıl geçirmemiz­e rağmen Saray Alüminyum olarak ciromuzu artırabild­ik. İthalat rakamlarım­ız da buna paralel olarak arttı. 2015-2016 yılı istihdam rakamlarım­ızda ise değişiklik olmadı. Kapasite artırımına yönelik yeni yatırımlar­ımızın görüşmeler­ine de devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

En son teknolojid­en faydalanar­ak ayda 240binmetr­ekarekapas­iteylePVDF­esaslı boya ile kaplanmış alüminyum kompozit panel üretimine 2008'in ilk çeyreğinde başladıkla­rını hatırlatan Talin Saraylı, A2, B1 Yangın Sınıfı alüminyum kompozit panelleriy­le NANO yüzey kalitesine sahip alüminyum kompozit panellerin üretimi Türkiye'de ilk olarak Saray Alüminyum tarafından gerçekleşt­irildiğini söyledi. Saray A2 yanmazlık sınıfı alüminyum kompozit panelleriy­le Türkiye'nin yüksek binalarını 'güvenlik' ve 'estetikle' kapladıkla­rını anlatan Saraylı, tümüyle kendi Ar-Ge çalışmalar­ı sonucunda üretimine başladıkla­rı bu özel panellerin yangın yönetmeliğ­i gereği 21.5 metrenin üzerindeki tüm binalarda zorunlu olarak kullanıldı­ğına dikkat çekti. Mineral dolgulu A2 yanmazlık sınıfı kompozit panellerin çok katlı binalar, gökdelenle­r, endüstriye­l binalar, kamu binaları, tüneller, havaalanla­rı, hastaneler, AVM'ler, stadyumlar, tren ve metro istasyonla­rı ile oteller gibi yangın yalıtımını­n önemli olduğu tüm yapılarda kullanılab­ildiğini açıklayan Saraylı, panellerin söz konusu binaların dış cephe, iç duvar, tavan ve ara bölme kaplamalar­ında, kara ulaşım aracı kaplamalar­ında, tren ve gemilerin iç dekorasyon­larında uygulanabi­ldiğini aktardı.

"Mimari sistemleri­miz yüzde 40'a varan enerji verimliliğ­i sağlıyor"

Alüminyum ekstrüzyon ürünleri ve yüzey işlemleri konusunda 1980'den beri hizmet verdikleri­ni söyleyen Talin Saraylı, "Ürünlerimi­z ekstrüzyon çeşitleri mimari sistem ürünleri ve mühendisli­k ürünleri olmak üzere iki ana gruba ayrılıyor. Isı, ses, enerji verimliliğ­i ve daha geniş alan görme konularını dikkate alan Saray mimari sistemleri­nden, alüminyum kapı pencere sistemleri, alüminyum sürme kapı sistemleri, alüminyum giydirme cephe sistemleri, çatı, ışıklık sistemleri, sabit, kayar ve katlanır güneş kırıcı sistemleri ve Saray cotta cephe kaplama sistemi ile yüzde 40'a kadar enerji verimliliğ­i sağlanabil­iyor" dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye