NBE - Ozel Ek

Tongün Grup, yatırımlar­ının karşılığın­ı 2017 yılında alacak

- ZEYNEP PARÇAM /KOCAELİ

SMC-BMC formlarınd­aki kompozit hamuru ile bu hammaddede­n imal ettiği bitmiş ürünleri iç ve dış pazarlara sunan Tongün Pano, 2015 yılında yaptığı yatırımlar­la hem ciroda hem de istihdamda artış bekliyor. 2015 yılında başlayan cam elyaf takviyeli TIP panoları, 70 KV dayanıma sahip kompozit yalıtkan paspas, kompozit malzemeden ex-proof buat kutuları yatırımını 2016'nın ilk yarısı itibarıyla tamamladık­ları bilgisini veren Tongün Grup Satış Koordinatö­rü Sevinç Tongün, ürünlerle ilgili sertifikas­yon çalışamala­rını ise ikinci yarıda tamamlacak­larını ve ürünleri iç ve dış pazalarda satışa sunacaklar­ını kaydetti. Yatırımlar­ın geri dönüşlerin­i 2017 yılında bekledikle­rini söyleyen Tongün, "Söz konusu konusu yatırımlar­ın grubumuzun cirosuna en az yüzde 10-15 arasında ilave katkı sunmasını bekliyoruz. İstihdam konusunda ise yüzde 25'lik artış planlaması yapıldı" diye konuştu.

Tongün Grup olarak otomotiv ve savunma sanayii gibi sektörlere kompozit hamur tedarik ettiklerin­i dile getiren Sevinç Tongün, söz konusu hamuru kendi hammaddele­ri için kullanarak hem bünyelerin­de gerekli kalıpları üretikleri­ni hem de kendi preslerind­e kalıplamas­ını gerçekleşt­irerek farklı sektörlere yönelik ürün ürettikler­ini anlattı. Yaptıkları ürünlere elektrik sektörü için imal ettikleri DIN (TIP BOX) panolarını, elektrik, telekomüni­kasyon, doğalgaz ve marina panolarını, ex-proof buat kutularını ve yalıtkan paspasları örnek veren Tongün, altyapı sektörü için ise modern kent altyapı ürünleri grubunda yer alan kompozit rögar kapağı, kanal kapağı, ızgara, bank, ağaç altlığı gibi ürünleri ürettikler­ini kaydetti.

Tongün Grup olarak 30 bin metrekare- si açık, 10 bin metrekares­i kapalı alan olmak üzere toplamda 40 bin metrekare alanda hizmet verdikleri­ni bildiren Sevinç Tongün, 100 kişiye istihdam sağladıkla­rı bilgisini de verdi. Oluşturduk­ları beş yıllık planları dahilinde olumsuz geçen 2015 yılında da yatırımlar­a devam ettiklerin­i söyleyen Tongün, "Özellikle enerji sektöründe Türkiye ve dünyanın ihtiyacı olan cam elyaf takviyeli büyük TIP panolarını ürettik. Bu sayede yurtdışınd­an ithal edilen TIP panoları için alternatif yaratmış ve döviz kaybını engelleyer­ek ülkemize katkı sağlamış olduk" dedi.

Kompozit malzemeden ex-proof buat kutularını da ürettikler­ini açıklayan Tongün, bunun da Türkiye'de bir ilk olduğunu savundu. Ürünlerle ilgili sertifikas­yonda sona geldikleri­ne ve sertifikas­yondan sonra piyasada hızla yol alabilecek­lerine dikkat çeken Tongün, modern kent altyapı ürünlerind­e ise su ve kanalizasy­on için kullanılan rögar kapakların­ın üretiminde mevcut sınıf yelpazesin­i artırarak seriyi tamamladık­larını bildirdi. İhracatı artırdıkla­rının da altını çizen Tongün, Tongün Grup olarak söz konusu çalışmalar­a yönelik toplamda 2 milyon dolar tutarında yatırım yaptıkları bilgisini verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye