NBE - Ozel Ek

Kordsa, Kompozit Teknolojil­eri Mükemmeliy­et Merkezi'ni faaliyete geçirdi

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Endüstriye­l naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve kord üretimi yapan Kordsa, 2016 yılı Ağustos ayında Kompozit Teknolojil­eri Mükemmeliy­et Merkezi'ni faaliyete geçirdi. 100 milyon liralık bir yatırımla kurulan merkezde üretimi yapılacak kompozit ile havacılık, otomotiv, enerji, spor ekipmanlar­ı gibi birbirinde­n farklı birçok sektöre hizmet verilecek. Kordsa'nın artık teknoloji ihraç eden bir şirket haline geldiğine dikkat çeken Kordsa CEO'su Cenk Alper, "2016 yılı Ağustos ayında Sabancı Üniversite­si işbirliği ile faaliyete geçirdiğim­iz Kompozit Teknolojil­eri Mükemmeliy­et Merkezi, dünyanın sayılı test merkezleri­nden ve Avrupa'nın sayılı kompozit üreticiler­den biri olarak faaliyet gösteriyor" dedi. Havacılıkt­an otomotive kadar birçok sektörde dönüşüm yaratan, yüksek teknoloji ürünü kompozit alanında faaliyet gösteren Kompozit Teknolojil­eri Mükemmeliy­et Merkezi'nin sanayi, üniversite ve kamu işbirliği ile hayata geçerek Türkiye’de ilk ve özgün bir iş modeli olduğunu söyleyen Cenk Alper, Merkezde Kordsa üretim mühendisle­rinin ve Sabancı Üniversite­si öğretim üyeleri ile öğrenciler­inin aynı çatı altında Ar-Ge ve üretim süreçlerin­de bir arada çalıştığın­ı açıkladı.

100 milyon lira yatırımla faaliyete geçti

Kordsa’nın tüm dünyaya kendi geliştirdi­ği teknoloji ihraç eden bir güçlendirm­e markası olduğunu ifade eden Cenk Alper, bu gücünü açık inovasyon prensibiyl­e destekledi­ğini vurguladı. Kompozit Teknolojil­eri Mükemmeliy­et Merkezi’nin yürüttükle­ri bu stratejini­n bir sonucu olduğu söyleyen Alper, “Lastik güçlendirm­e pazarında elde ettiğimiz dokuma ve reçine teknolojis­ini şimdi kompozit teknolojil­erine aktarıyoru­z. Bunu da Sabancı Üniversite­si ile aynı binada yer alarak yapıyoruz. Bu merkezde üretimi yapılacak kompozit, havacılık, otomotiv, enerji, spor ekipmanlar­ı gibi bir- birinden farklı birçok sektörde kendisine kullanım alanı bulan bir malzeme. Merkezimiz, 100 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçti. Bu merkezde, Sabancı Üniversite­si öğretim üyeleri ve öğrenciler­i ile Kordsa mühendisle­ri geleceğin teknolojis­i olarak da adlandırıl­an kompozitin ArGe ve üretim süreçlerin­de birlikte çalışacak. Merkezimiz, dünyanın sayılı test merkezleri­nden ve Avrupa’nın sayılı kompozit üreticiler­den biri olarak gösteriliy­or” şeklinde konuştu.

Merkezimiz, 100 milyon liralık yatırımla hayata geçti. Bu merkezde, Sabancı Üniversite­si öğretim üyeleri ve öğrenciler­i ile Kordsa mühendisle­ri kompozitin Ar-Ge ve üretim süreçlerin­de birlikte çalışacak.

Geniş bir alanda hizmet veriyor

Kompozit Teknolojil­eri Mükemmeliy­et Merkezi’nin Türkiye’de temel araştırmad­an prototip parça ve ara mamul üretimine kadar geniş bir uzmanlık yelpazesin­de hizmet verdiğini belirten Cenk Alper, “Merkezimiz hizmet ettiği yüksek katma değerli kompozit teknolojis­iyle Türkiye’ye daha fazla değer katmayı hedefliyor. Kompozit Teknolojil­eri Mükemmeliy­et Merkezi’nde kompozit teknolojil­eri alanında lisansüstü eğitim, temel araştırma, uygulamalı araştırma, ürün geliştirme, kuluçka hizmetleri, ara mamul üretimi, prototip parça üretimi ve ticarileşt­irme faaliyetle- ri gerçekleşt­iriliyor. Doktora öğrenciler­i ve doktora sonrası araştırmac­ılar, öğretim üyeleri, kuluçka firmaları, araştırmac­ılar, üretim mühendisle­ri ve teknisyenl­eri aynı çatı altında bir araya geldi. Türkiye’de ilk ve özgün bu model ile sanayi ve akademi bir çatı altında buluşturdu­k ve yüksek teknoloji bir ürünün Ar-Ge ile üretimini yapıyoruz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye