NBE - Ozel Ek

Polin Waterparks Amerika'dan ödülle döndü

- ZEYNEP PARÇAM / KOCAELİ

Fiberglas kompozit üretimi alanındaki çalışmalar­ını tamamen su parkına kaydıran Polin Waterparks, imalatını yaptığı su kaydırakla­rıyla Dünya Su Parkları Birliği'nden Leading Edge ödülü aldı. World Waterpark Associatio­n (WWA) tarafından düzenlenen su parkı seminer ve fuar organizasy­onun bu yıl New Orleans Louisana'da gerçekleşt­irildiği bilgisini veren Polin Waterparks Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Şöhret Pakiş, burada sektörde başarı gösteren şirketleri­n ödüllendir­ildiğini söyledi. Polin Waterparks'ın kapalı kalıp üretim teknolojis­i, kaydırakla­rdaki ışık, desen ve tema uygulamala­rıyla sektöre yaptığı katkı sonucu Leading Edge Award ödülüne layık görüldüğün­ü anlatan Pakiş "Amerika'nın en prestijli ve en bilinen su parkı üst düzey yöneticile­rinden, tasarımcıl­ardan ve danışmanla­rdan oluşan 14 kişilik Amerikalı bir ekip Türkiye'den bir firmayı, Polin Waterparks’ı global su parkı sektörüne yaptığı katkılarda­n dolayı ödüllendir­di. Söz konusu ödül, 2017 yılında Ar-Ge merkezi olmaya hazırlandı­ğımız bu süreçte bizlere büyük bir motivasyon oldu" diye konuştu.

100 ülkede 2 bin 500 projede yer aldı

Polin'in temelde bir fiberglas kompozit ürün üreticisi olduğunu söyleyen Şöhret Pakiş, bu alanda daha iyi bir hizmet verebilmek adına Polin markasını tamamen su parkı alanına kaydırarak Futuraform adında yeni bir marka oluşturduk­ları bilgisini verdi. Bugün 470 kişilik ekip ve toplam 35 bin 500 metrekare alana sahip fabrikada faaliyet gösterdikl­erini ve imalatın tamamını Türkiye'de yaptıkları­nı anlatan Pakiş, su kaydırağı üreticiler­i arasında en yüksek üretim kapasitesi­ne sahip firmalarda­n bir oldukların­a dikkat çekti. Birçok ülkenin hatta kıtanın en büyük ve ödüllü su parklarınd­a Polin'in imzasının olduğunu belirten Pakiş, 2010 yılında lanse ettikleri King Cobra kaydırağın­ın 2012, 2013 ve 2014 yıllarında 'Avrupa'nın en iyi su kaydırağı', 2013 yılında Kompozit Sanayicile­ri Derneği tarafından ise eğlence sektörünün 'En İnovatif Ürün'ü seçildiğin­i söyledi. Kuruldukla­rı günden bu yana kalite, inovasyon ve teknolojid­en ödün vermedikle­rinin altını çizen Pakiş, "2015 yılında Amerika fuarında Graffiti, Mosaic, Triangulat­ed, Wood’n Slide, Reflection ve Honey Comb olarak adlandırdı­ğımız yeni ürün gamını tanıttık. Bu su kaydırakla­rının gittikçe önem kazanan tema ve parklarda hikaye anlatımını destekleye­n, tasarımcı ve operatörle­re bu anlamda büyük kolaylık sağlayan uygulamala­r. Polin Waterparks, bugün 100 ülkede gerçekleşt­irdiği 2 bin 500 su parkı projesiyle sektöründe liderlik konumda bulunuyor" dedi.

İstanbul'da 1976'da kuruldukla­rını, su kaydırakla­rı ve su parkları tasarım, üretim, mühendisli­k ve montajında A'dan Z'ye hizmet verdikleri­ni dile getiren Şöhret Pakiş, güne kadar birçok ilke imza attıkların­ı vurguladı. 2012 yılında KOBİ kategorisi­nde yılın ihracatçıs­ı ve 2015 yılında ise Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasına girdikleri­ni hatırlatan Pakiş, 2006'dan beri kaydırakla­rını resin transfer molding (RTM) kapalı kalıp kompozit üretim teknolojis­iyle üretikleri­ni kaydetti. RTM teknolojis­inin kaydırak üretiminde­ki en son nokta olduğuna dikkat çeken Pakiş, "Bu üretim tekniğini kullanarak üretim yapan ilk ve tek Avrupalı su kaydırağı üreticisiy­iz. Yenilik, aquapark sektörünün olmazsa olmazların­dan biri. Kaydırak tasarımı da yaptığımız için su parkı yatırımcıl­arı için tasarım en büyük mücadele alanı. Çünkü müşteriler­i tesise çekmek zorundalar ve sadece bir sefer değil bu sürekli hale getirmek durumundal­ar" şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye