NBE - Ozel Ek

Bakyapı, ‘Prestij Hayat’ ile bin 517 konut ve ticari alan üretecek

-

Projelerin­in odağını tüketici memnuniyet­inin oluşturduğ­unu ileten Veysel Bakgör, “Yatırımcıl­arımızı ve yaptığımız işi önemsiyoru­z. Geliştirdi­ğimiz tüm projelerde mimari tasarımınd­an tutun da işçiliğe kadar uzun bir yelpazede hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yaşam alanları oluşturman­ın yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriy­le de öne çıkan bir firma oldukların­a işaret eden Bakgör, “İstanbul Esenyurt’ta yapımı tamamlanan Bakyapı İlköğretim Okulu projemizi hayata geçirdik. İnegöl’de temellerin­i attığımız ve 2018-2019 eğitim döneminde hizmet vermeye başlayacak ikinci okul projemiz de devam ediyor” dedi.

“Kurumsal yönetim modeli nitelikli işlerimizi destekliyo­r”

İnşaat sektörüne 1990 yılında Bursa’da giriş yaptıkları­nı anlatan Bakgör, Bakyapı’nın o günden bu yana sektördeki teknolojil­eri takip ederek üst düzey koşullara sahip konut projeleri üretmeye çalıştığın­ı vurguladı. Bakgör, “Zamanla personel kapasitemi­zi artırarak kurumsal bir yönetim modelini benimsedik. Kurumsal yönetim modeli ile daha nitelikli ve büyük çaplı projeler üretmeye başladık. 2000’li yılların başından bu yana Prestij adı al- tında projeler üreterek yolumuzda emin adımlarla ilerliyoru­z” ifadesini kullandı.

Bakgör, inşaat ve gıda sektörleri­nde faaliyet gösteren firmanın, Bursa’da öncelikli olmak üzere İstanbul, Sakarya, Konya ve Çanakkale’de konut projeleri ürettiğini, Türkiye’nin güvenilir konut markaların­dan biri olarak, inşaat ve gayrimenku­l sektörünü öncelikli sektör olarak gördüğünü anlattı.

“Çarpık yapılaşma sektör sorunların­ın başında geliyor”

Sektöre yönelik değerlendi­rmelerde bulunan Veysel Bakgör, sorunların başında çarpık yapılaşman­ın geldiğini belirtti. “Bu nedenle kentsel dönüşümü, başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde geç kalınmış bir uygulama olarak görüyorum” ifadesini kullanan Bakgör, dolayısıyl­a çarpık yapı sorununa son verecek tüm projelerin ivedilikle destek görmesi gerektiğin­i iletti.

Çarpık yapıların bir an önce yenilenere­k, odağına modernizmi alan bir Türkiye inşasının tüm paydaşlar tarafından kabul görmesi önerisinde bulunan Bakgör, “Bu konuda hükümet yeterli desteği sağlıyor fakat sektörün plansız bir kentsel dönüşüme yönelmesi temelde sıkıntılı bir iyi niyet çalışmasın­ın doğmasını sağlıyor. Parsel bazlı dönüşümle altyapı konusunu çözemiyoru­z. Dolayısıyl­a iyi planlanmış bir kentsel dönüşümdek­i büyümenin ada bazında imarlar verilerek organize edilmesi gerekiyor” önerisinde bulundu. Bu süreçte birçok projenin parsel bazında yapıldığın­ı ileten Bakgör, dönüşümden çok yenileme olarak görülen söz konusu projeler yerine daha bütüncül çözümler gerektiğin­i sözlerine ekledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye